Bleskový preto,lebo príprava je jednoduchá a rýchla
Suroviny
| 4 dcl |
|
| 2 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks /aj iný druh margarínu/ |
|
| 2 PL |
|
| 3 ks celé |
|
| 4 dcl |
|
| 1 ks |
|
| na posypanie: | |
| strúhaný |
|
| mleté |
|
| strúhaná |
|
Postup
-
1
Vodu,kryštálový cukor, vanilku, margarín a kakao roztopíme.Z hmoty odoberieme asi 2 dcl a necháme vychladnúť.Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, postupne múku rozmiešanú s kypriacim práškom.
-
2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ešte horúci koláč rovnomerne polejeme odobratou zmesou a posypeme podľa chuti-kokosom, orechami alebo čokoládou.









Diskusia k receptu