Foto: babav
Biskupsky chlebicek peciem tradicne k novemu roku v okruhlej forme ,preto som ho nazvala veniec.Zalezi iba na vas aku formu si vyberiete ,kolacik Zobraziť celý popisBiskupsky chlebicek peciem tradicne k novemu roku v okruhlej forme ,preto som ho nazvala veniec.Zalezi iba na vas aku formu si vyberiete ,kolacik je rovnako chutny a v chlade vydrzi dost dlho .
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
25 dkg |
|
25 dkg |
|
25 dkg |
|
5 ks, cele |
|
1/2 cl |
|
z 1 ks |
|
2 PL |
|
25 dkg |
|
10 dkg |
|
10 dkg |
|
10 dkg |
|
5 dkg |
|
10 dkg, nasekane |
|
10 dkg |
|
a muka na vymastenie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Maslo vymiesame s cukrom,po jednom pridame vajcia ,muku ,skoricu,rum,citronovu stavu a nastruhanu koru .Nakoniec primiesame susene ovocie,orechy a cokoladove cipsy.
-
3
Formu v tvare venca natrieme maslom, vysypeme mukou a naplnime pripravenym cestom.
-
4
Pecieme 50-60 minut pri teplote 180 stupnov C.Upeceny chlebik vo forme vyklopime na pripravenu tacku a nechame na nej par minut odpocivat.
-
5
Formu uvolnime z chlebika , nechame ho volne vychladnut.
-
6
Cely veniec oblejeme cokoladovou polevou .
-
7
Krajame na rezy a servujeme s kavickou ,alebo bylinkovym cajom.
a vsetkym na Vareche!!
Vyzkouším ho tentokrát podle Tvého receptu.
zo sušeným ovocím. Istotne vyskúšam.
opatujem! Chlebik sa ti vydaril aj v bezlepkovej verzii .Tesim sa ,
ze vam chuti;-)