Biele božteky

redakcia - fotkaredakcia, 4. februára 2010

Suroviny

100 g
50 g
2 PL
Náplň:
1 ks
30 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Čokoládu zmiešame s pokrmovým tukom a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Necháme chvíľku vychladnúť a malou lyžičkou čokoládu nalievame do papierových košíčkov. Čokoládu necháme stuhnúť a medzitým si pripravíme sneh.

  2. 2

    Cukor zmiešame s vodou v kastróliku a necháme ho chvíľu povariť. Potom ho necháme chvíľu vychladnúť. Bielok vyšľaháme do hustého snehu a začneme k nemu nalievať chladný cukrový roztok. Roztok by nemal byť príliš horúci, inak začnú bielky rednúť.

  3. 3

    Husté bielky preložíme do cukrárskeho vrecka s trubičkou. Do košíčkov na čokoládu dáme malou lyžičkou lekvár a naň nastriekame sneh. Necháme ho čiastočne stuhnúť a prelejeme bielou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia