zatvoriť
VYTLAČIŤ
Biela špargla s horčicovo - medovou a petržlenovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
špargľa biela
zemiaky
rozmarín
Medovo - horčicová omáčka:
4 PL
olej olivový
1 - 2 KL
citrónová šťava
4 PL
horčica
4 PL
med
soľ
Petržlenová omáčka:
petržlenová vňať
z 1/2 citrónu
citrónová štava
5 - 6 PL
olej olivový
3 strúčiky
cesnak
soľ
korenie biele mleté
Postup
Drevnaté končeky špargle odlomíme a špargľu ošúpeme. Očistíme si zemiaky a nakrájame ich.
Do parného hrnca rozložíme zemiaky, pridáme vetvičku rozmarínu. Do druhej nádoby rozložíme špargľu. Paríme 15 - 20 minút.
Prichystáme si suroviny na studenú medovo - horčicovú omáčku.
Uvedené množstvo surovín dáme do misy
a metličkou dobre premiešame.
Petržlenovú omáčku pripravíme rozmixovaním surovín uvedených v rozpise.
Studená petržlenová omáčka.