Foto: katherinkatka
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Pripavíme si potrebné suroviny na plnku. Nastrúhame tvrdý sýr, nakrájame salámu (alebo šunku), zmiešame kečup s rajčinovým pretlakom a 2 PL cukru a chvíľku zohrejeme, nakrajáme šampióny a zlejeme kukuricu ak ju máme z konzervy.
-
2
Vo vlažnej vode rozpustíme kvasníce s 1 PL cukru a zmiešame s múkou. Aby cesto bolo tahavé a lepivé.
-
3
Na spodok plechu dáme olej a dáme cesto na plech. Naolejujeme si ruky a utlačíme cesto rovnomerne po plechu.
-
4
Dáme kukuricu, ktorú zatlačíme do cesta (aby nám neskôr nepadala), pridáme kečupovú zmes (vlažný, ak je studený horšie cesto kysne), dáme šampióny, salámu. Necháme vykysnúť 10-15 min.
-
5
Hotový pizza koláč posypeme strúhaným syrom a pizza korením.
Diskusia k receptu