Bezlepkový chlieb

Autor receptu: viki3209

Vynikajúci bezlepkový chlieb. Není náročný na prípravu, rýchly a jednoduchý :-D a naozaj je chuťovo dobrý.

5 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások: 1/2 dcl mlieka zohriať navlažno, pridať rozmrvené kvasnice. Pridáme 1 čajovú lyžičku cukru. Necháme nakysnúť a pridáme do múky z ostatnými ingredienciami (voda, olej, sol, rasca alebo sezam podľa chuti )
  2. Cesto miesime mixérom alebo rukou v miske. Dobre vymiesené cesto rozotrieme do pripravenej vymastnenej formy. Rukou uhladíme a potrieme vodou alebo mliekom. Ja som mala cesto dosť lepkavé tak stačí si potrieť ruky vodou alebo olejom.
  3. Vložíme do trúby vykysnúť asi na 15-20 minút pri teplote 40-50°C , aby forma bola plná. Formu nevyberáme. Potom prepneme na 180-200°C a pečieme 45-50 minút do chrumkava. Záleží podľa trúby ja som pri 50°C 20 minút a potom pri 200°C 50 minút. Po vyklopnutí potrieme chlieb vodou