Bezlepkový chlieb
Autor receptu: viki3209
Vynikajúci bezlepkový chlieb. Není náročný na prípravu, rýchly a jednoduchý :-D a naozaj
je chuťovo dobrý.
5 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Kvások: 1/2 dcl mlieka zohriať navlažno, pridať rozmrvené kvasnice. Pridáme 1 čajovú lyžičku cukru. Necháme nakysnúť a pridáme do múky z ostatnými ingredienciami (voda, olej, sol, rasca alebo sezam podľa chuti )
- Cesto miesime mixérom alebo rukou v miske. Dobre vymiesené cesto rozotrieme do pripravenej vymastnenej formy. Rukou uhladíme a potrieme vodou alebo mliekom. Ja som mala cesto dosť lepkavé tak stačí si potrieť ruky vodou alebo olejom.
- Vložíme do trúby vykysnúť asi na 15-20 minút pri teplote 40-50°C , aby forma bola plná. Formu nevyberáme. Potom prepneme na 180-200°C a pečieme 45-50 minút do chrumkava. Záleží podľa trúby ja som pri 50°C 20 minút a potom pri 200°C 50 minút. Po vyklopnutí potrieme chlieb vodou