Morčacie fašírky
Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou
Autor receptu: novalim
Máte chuť na ľahký obed, ktorý vás zasýti a dodá vám energiu na zvyšok dňa? Vyskúšajte naše bezlepkové morčacie karbonátky
so zelerom a kurkumou.* Sú plné proteínov z morčacieho mäsa a vitamínov z nastrúhaného zeleru. Pridali sme do nich aj
kurkumu, ktorá podporuje dobré trávenie. Chrumkavý povrch zabezpečila naša bezlepková strúhanka. Ako príloha stačí
miešaný šalát s olivovým olejom a zdravší obed je na svete.
3 porcie |
30 (+ marinovanie) minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie mäso pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misky a zalejeme olivovým olejom. Pridáme kurkumu a karí korenie. Dobre spolu premiešame - najprv vareškou, potom ručne, aby sa suroviny dobre prepojili. Dáme do chladničky a necháme aspoň hodinu marinovať, pokojne však aj cez noc.
- Marinované mäso pomelieme, osolíme, jemne okoreníme, pridáme rascu, žĺtky a očistený a najemno nastrúhaný zeler. Všetko dôkladne premiešame - opäť sa nebojme použiť ruky. Z tejto hmoty tvarujeme menšie karbonátky, ktoré zľahka obalíme v bezlepkovej strúhanke.
- V hlbšej panvici rozpálime olivový olej. Keď je horúci, vložíme pripravené karbonátky a teraz stiahneme teplotu. Opekáme pomaly z každej strany do zlatista (ak nám ostal nejaký stečený olej z marinády, pokojne ho použijeme tiež).
- Na dip si zmiešame všetky prísady - buď použijeme čerstvý kôpor alebo zmes sušených byliniek vhodných do dipov.
- Hotové karbonátky podávame so zeleným šalátom preliatym olivovým alebo avokádovým olejom a vychladeným jogurtovým dipom.