Benediktínske vajíčka - benedict eggs
Autor receptu: renata83
Pôvodný recept pochádza z New Yorku - polovička anglického muffinu, pátok šunky, vajíčka
do stratena, holandska omáčka. Ja som dnes spravila s lososom, tiez známe ako Eggs Atlantic,
Eggs Hemingway alebo Eggs Royale.
Postup
- Najprv si pripravíme omáčku. V miske zmiešajte žĺtky a citrónovú šťavu, až kým sa objem nezdvojnásobí.
- V hrnci dajte zohriať vodu. Misku položte na hrniec a pokračujte v miešaní vajíčok. Dajte, ale pozor abý voda nevrela a nespravila sa vám praženica. Pridávajte maslo po častiach.
- Ak sa vám spraví moc hustá omáčka pred podávaním rozrieďte teplou vodou.
- Muffiny rozkrojte na polovice, trochu ztousujte. Natrite maslom.
- Dajte lososa na muffiny a spravte si poached eggs - vajíčka do stratena
- Dajte zovrieť v hrci vodu, pridajte ocot. Vajíčka, po jednom, pridávajte do vody a chvíľu povarte. Mne moc vojíčka nevyšli, aj keď som použila trik :-) dajte vajíčko do naberačky a pomaly ho vložte do vriacej vody s octom. Z druhého vajíčka som teda radšej spravila volské oko. Ale aj tak chutilo.
- Polejte vajíčka omáčkou, posýpte červenou paprikou alebo petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.
mňam roztečený žĺtok - presne ako ho mam rada
- Raňajky do postele, futbal v telke........ šťastný to chlap :-)))))))
- Ďalšie verzie:
Eggs Blackstone - s plátkom paradajky
Eggs Florentine - šunku nahraďte špenátom
Irish Benedict - šunku nahraďte kúskom ťeľacieho mäsa
Huevos Benedict - šunku nahraďte avokádom a polejte salsou a holandskou omáčou
určite ich na internete najdete viac