Bazový likér

ancickaAncicka, recept pridal: 26. mája 2011 9:12Ďalšie jeho recepty

Recept na tento liker mám už veľmi dávno.Vždy ked dozreje báza tak si aspoň z jednej dávky urobím.

Suroviny

1 a 1/2 hod
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nazbierame si bázu ,zrelu,iba guličky.Zalejeme vodou a necháme 10 minút povrieť.Necháme vychladnúť.

2

Ked vychladne scedíme.Nevytlačať!

3

Pridáme škoricu,kávu,klinčeky,vanilku a cukor.Necháme prejsť varom.

4

Ked je cukor rozpustený ,tak odstavíme.Do chladného vlejeme 1 l rumu.

5

Nalejeme do čistých skleničiek a odložíme do chladničky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharka100, 26. mája 2011 o 12:55
    Robím presne taký likér...no baza už odkvitá, môžeme sa pomaly chystať na prechádzku a natrhať bazové plody. Robí sa z nich aj džem....


  • vierik, 26. mája 2011 o 14:27
    Určite si urobím,@kucharka100 ak máš recept na džem môžem poprosiť?


  • ancicka, 26. mája 2011 o 17:37
    U nás baza iba začína kvitnúť.Aj ja by som privítala rcp na džem.Vy dole na juhu ste v predstihu vo všetkom,čo sa týka dozrievania.Aj jahodky ešte len kvitnú.Nám kým všetko dozreje,tak vy už aj zabudnete,že ste oberali.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist