Bazový likér

ancickaAncicka, recept pridal: 26. mája 2011 9:12Ďalšie jeho recepty

Recept na tento liker mám už veľmi dávno.Vždy ked dozreje báza tak si aspoň z jednej dávky urobím.

Suroviny

1 a 1/2 hod
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nazbierame si bázu ,zrelu,iba guličky.Zalejeme vodou a necháme 10 minút povrieť.Necháme vychladnúť.

2

Ked vychladne scedíme.Nevytlačať!

3

Pridáme škoricu,kávu,klinčeky,vanilku a cukor.Necháme prejsť varom.

4

Ked je cukor rozpustený ,tak odstavíme.Do chladného vlejeme 1 l rumu.

5

Nalejeme do čistých skleničiek a odložíme do chladničky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharka100, 26. mája 2011 o 12:55
    Robím presne taký likér...no baza už odkvitá, môžeme sa pomaly chystať na prechádzku a natrhať bazové plody. Robí sa z nich aj džem....


  • vierik, 26. mája 2011 o 14:27
    Určite si urobím,@kucharka100 ak máš recept na džem môžem poprosiť?


  • ancicka, 26. mája 2011 o 17:37
    U nás baza iba začína kvitnúť.Aj ja by som privítala rcp na džem.Vy dole na juhu ste v predstihu vo všetkom,čo sa týka dozrievania.Aj jahodky ešte len kvitnú.Nám kým všetko dozreje,tak vy už aj zabudnete,že ste oberali.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist