Bazový likér

ancickaAncicka, recept pridal: 26. mája 2011 9:12Ďalšie jeho recepty

Recept na tento liker mám už veľmi dávno.Vždy ked dozreje báza tak si aspoň z jednej dávky urobím.

Suroviny

1 a 1/2 hod
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nazbierame si bázu ,zrelu,iba guličky.Zalejeme vodou a necháme 10 minút povrieť.Necháme vychladnúť.

2

Ked vychladne scedíme.Nevytlačať!

3

Pridáme škoricu,kávu,klinčeky,vanilku a cukor.Necháme prejsť varom.

4

Ked je cukor rozpustený ,tak odstavíme.Do chladného vlejeme 1 l rumu.

5

Nalejeme do čistých skleničiek a odložíme do chladničky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharka100, 26. mája 2011 o 12:55
    Robím presne taký likér...no baza už odkvitá, môžeme sa pomaly chystať na prechádzku a natrhať bazové plody. Robí sa z nich aj džem....


  • vierik, 26. mája 2011 o 14:27
    Určite si urobím,@kucharka100 ak máš recept na džem môžem poprosiť?


  • ancicka, 26. mája 2011 o 17:37
    U nás baza iba začína kvitnúť.Aj ja by som privítala rcp na džem.Vy dole na juhu ste v predstihu vo všetkom,čo sa týka dozrievania.Aj jahodky ešte len kvitnú.Nám kým všetko dozreje,tak vy už aj zabudnete,že ste oberali.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist