Foto: brano24
Dobré bravčové koleno nieje zlé :-)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Koleno očistíme od chlpov, a z jednej strany prerežeme ku kosti. Vložíme do cca 3l vody, do ktorej pridáme očistený cesnak, celú cibuľu, bobkový list, nové a čierne (prípadne farebné) korenie, polievkové korenie, soľ, feferónky a dáme povariť aspoň na 1,5 hod.
- 2
Koleno vyberieme a vykostíme. Kožu nakrojíme na mriežku. 0,5l vývaru odložíme. Vykostené koleno potrieme ešte podľa potreby trochu soľou, ďalej horčicou a rascou. Môžeme pokropiť mletým čiernym, alebo farebným korením. Takto pripravené koleno položíme kožou dole na pekáč s mriežkou a na dno nalejeme vývar. Na vnútornú stranu kolena vylejeme 1 dcl čierneho piva a dáme do trúby piecť pri 190°C.
- 3
Pečieme takto 40 min a polievame čiernym pivom a podľa potreby na dno pekáča dolievame vývar.
- 4
Koleno vyberieme a otočíme kožou hore. Nakrojenú kožu zalejeme čiernym pivom.Dáme zapiecť ešte na 15 min do trúby pri 220°C, aby koža dostala krásnu farbu. Vyberieme a naporcujeme. Rozpadávajúce sa mäsko a chrumkavá kôrka dostane každého gurmána. P.S. To čierne PIVO si prikúpte. Chutí aj popri konzumácii :-) Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kandidát na nobelovú cenu. Neskutočná krása. Už dlho som takýto
zákusok nemal. V najbližšej dobe bude recept preverený. Super.
vnútri smaltovaný. Keď si pomyslím na ten zalepený plech a trúbu,
asi to bude lepšie riešenie.
Ďakujem za radu, ja však takéto koleno robievam , ale dlho som ho už nerobil . Fajn , že si mi ho pripomenul. Mriežku používam často i pri krkovičke a hydine. Je s tým menej práce pri umývaní. Feferonky zásadne nepoužívam, mám habanero z vlastného chovu na balkóne.
Mám sušené, mleté i v mrazničke celé a taktiež v sladkom čili džeme.
A ten link od @egreska sa ani mne neotvoril.
nám nechce ukázať kolienko
@egreska je hanblivá
najvhodnejšia príloha je dobrý domáci chlieb. K tomu patrí domáca pikantná čalamáda, uhorky, alebo kvašáky , čili paprička a sud piva
prikryte a nakoniec pod gril.
Super !! Máš ho parádne . Mňam !!
A príloha ???
Čerstvý chlebík, alebo aj také zemiaky v šupke, horčica, alebo dodov chili džem a PIVO :-)
@brano
No ale k receptu @brano24 super. To nemá chybu. Najbližšie pečiem.
Ty musíš byť super manželka a svojho si vážiš. Tak to má byť. Vzájomná láska a porozumenie nadovšetko. Fyzické a duševné týranie blížneho svojho by v 21 storočí nemalo existovať.
@brano24 , hoď sem ešte nejakú dobrotu.
Ja som mal bryndzovie haluške na misky a vy tu o kolene. Kto to má vytrimac ?
chválim,super receptík a hlavne jednoduchýýýý