Bataty buchtičky

empedokles - bez fotkyempedokles, 23. septembra 2012
10
porcií
20 minút
na 220 °C

Suroviny

3
1 salka
1/2 salka
4 salky
2 KL
1/2 KL
1/8 KL




Postup

  1. 1

    Bataty dame upiect do rury. Po upeceni nechame vychladnut. Zo zemiakov, mlieka a cukru urobime kasicku. Pridame postupne muku zmiesanu so skoricou, muskatovym orieskom a kvasnicami. Vypracujeme cesto. Nechame kysnut asi 50min. Po vykysnuti rozdelime na 10 casti a vyformujeme male bochnicky. Nechame este podkysnut kym sa objem zdvojnasobi. Pred pecenim potrieme mlieckom. Pecieme na 220 stupnoch asi 20 min. Treba kontrolovat.

Diskusia k receptu

danda3
Vyzerajú nádherne, začínam pracovať so špaldovou múkou, takže recept sa veľmi hodí.♥
nojaadka
Chcem sa spýtať - nešlo by toto urobiť aj z topinamburov?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia