Batátové cappuccino s kávovou laskonkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 80 °C

Postup

  1. Laskonka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme kokos, citrónovú kôru, zázvor a soľ podľa chuti. Zo zmesi na papieri na pečenie vyformujeme laskonku a sušíme ju pri teplote 80 °C približne hodinu.
  2. Nakrájame cibuľu, cesnak a batáty. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak, podlejeme vínom, pridáme batáty a zalejeme ich asi litrom vody. Osolíme a okoreníme.
  3. Uvaríme ich domäkka, rozmixujeme a prepasírujeme. Zjemníme maslom a zahustíme smotanou. Mlieko napeníme. Fialové batáty môžeme aj nakrájať nadrobno, uvariť ich a premiešať s petržlenovou vňaťou.