Batátové cappuccino s kávovou laskonkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 80 °C |
Postup- Laskonka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme kokos, citrónovú kôru, zázvor a soľ podľa chuti. Zo zmesi na papieri na pečenie vyformujeme laskonku a sušíme ju pri teplote 80 °C približne hodinu.
- Nakrájame cibuľu, cesnak a batáty. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak, podlejeme vínom, pridáme batáty a zalejeme ich asi litrom vody. Osolíme a okoreníme.
- Uvaríme ich domäkka, rozmixujeme a prepasírujeme. Zjemníme maslom a zahustíme smotanou. Mlieko napeníme. Fialové batáty môžeme aj nakrájať nadrobno, uvariť ich a premiešať s petržlenovou vňaťou.
|