Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/

Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/
Foto: misqs17
misqs17Misqs17, recept pridal: 13. mája 2012 19:30Ďalšie jeho recepty

Tento skvely,jednoduchy a rychly recepetik som videla v anglickej TV - Countrywise Kitchen ITV :)

Suroviny

8
porcií
15
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

maslo si rozpustime
Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/ - obrázok 1

2

keksy rozdrvime a zmiesame s maslom
Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/ - obrázok 2

3

zmes dame do formy ( tato bola 25cm)...vlozime do chladnicky aspon na 20 minut, aby nas zmes ztuhla
Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/ - obrázok 3

4

Ked je zmes vychladnuta, natrieme na vrch uvarene salko.
Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/ - obrázok 4

5

po natreti salkom, poukladame dalsiu vrstvu z bananov...
Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/ - obrázok 5

6

na banany natrieme vyslahanu slahacku
Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/ - obrázok 6

7

a nakoniec posypeme struhanou cokoladou
Banoffe Pie - Banánový nepečený koláč /fotorecept/ - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 13. mája 2012 o 20:18
    ohromná kalorická bomba... veru vyskúšam.


  • izabella929, 13. mája 2012 o 20:27
    parádny kus dobrotky.-)))


  • nika60, 13. mája 2012 o 20:29
    ozaj rýchla maškrta vyskúšam


  • wenee, 13. mája 2012 o 20:31
    Tak toto musí byť úžasnéééé!!!!


  • bibia1, 13. mája 2012 o 20:44
    prudko sladké :) vyzerá úžasne, ukladám, ďakujem


  • violetacamorova, 13. mája 2012 o 20:57
    Podobný je v novom vydaní Tesco magazínu, tu v Škótsku, akurát tam naňho dávajú salko, ktoré kúpiš už skaramelizované. Chystala som sa ho urobiť, ale ako je to s tými podrvenými keksami, nerozpadávajú sa potom keď koláč krájaš na porcie? A o tom skaramelizovanom kupovanom salku som počula, že je dosť riedke, tak je asi lepšie si ho vopred uvariť, ako si to spravila ty, vyzerá to jednoducho a lákavo, mám rada takéto dezerty.


  • misqs17, 13. mája 2012 o 20:57
    je uplne uzasny a veru kaloricky :)


  • danda3, 13. mája 2012 o 20:57
    Ahoj Mária, koláčik vyzerá úžasne :D, už som tu aj ja ...


  • alexa61, 13. mája 2012 o 21:16
    Vyzera uzasne, ale nie je to salko prilis sladke? Da sa nahradit napriklad pudingom? Urcite to v niektorej podobe vyskusam...


  • misqs17, 13. mája 2012 o 21:43
    odpovede: tie podrvene keksiky su fajn, ak to budeme robit v skotsku, digestive biscuits su najlepsie, to maslo to krasne spoji, a potom v chlade to ztuhne,aby sa to dalo krajat...
    salko je dost sladke samotne - ale kedze su tam banany a navrch slahacka nesladena, pomer sa vyrovna a chuti to mnamkovo :)
    Dakujem za pekne komentare :)


  • misqs17, 13. mája 2012 o 21:44
    a salko tiez odporucam radsej uvarit, je to lepsie :) a cokolada ta na posypanie je horka :)


  • domci4, 13. mája 2012 o 21:59
    jéj, mam formu z ikei? superný, skúsim čím skôr


  • domci4, 13. mája 2012 o 22:05
    *máš?


  • gaabinka, 13. mája 2012 o 23:23
    juuj, mňam!


  • misqs17, 14. mája 2012 o 17:06
    forma nie je z ikei, ale urcite bude aj tam podobna :)


  • dadajka, 15. mája 2012 o 13:15
    To Salko sa varí zatvorené a akú dobu? Nemám s tým skúsenosť :-( .


  • misqs17, 15. mája 2012 o 17:34
    salko sa vlozi do hrnca (tak ako ho kupite), tak aby bolo cele zakryte vodou, a vari sa najmenej dve hodiny, a pozor aby sa nevyparila voda :)


  • vopice11, 17. mája 2012 o 22:02
    ano, vari sa 2 hodiny, potom vznikne z neho karamel, dava sa do karamelovych dobrôt:)))


  • dadajka, 25. mája 2012 o 10:23
    vdaka za vysvetlenie, vyskusame


  • domci4, 5. júna 2012 o 18:56
    @dadajka dá sa kúpiť aj skaramelizované :)


  • domci4, 13. júna 2012 o 14:05
    Ja mám formu 30 takú istú, nebude to vadiť? trošku dám viac asi sušienok


  • misqs17, 20. júna 2012 o 22:21
    malo by to byt fajn...:)


  • miskakiska, 21. júna 2012 o 17:40
    moj oblubeny kolacik urcite coskoro urobim ;-)


  • domci4, 19. októbra 2012 o 15:15
    robila som práve teraz, ale salko sa mi tak zle natieralo a...ehm trošku mi prihoreli sušienky lebo som si dala roztápať maslo so sušienkami, ale nie velmi, tak som dala do sušienok aj nutelku a zakryla som to všetko ;) no a to natieranie salka...pohroma :(všetko sa lepilo...korpus sa drolil ale nejako som to zvladla a dala do chladu :)


  • luc131, 1. marca 2014 o 19:09
    ahoj, ja by som chcela vediet, co mam robit, ked sa mi ten korpus drobi.... vôbec nechce drzat pokope,cely sa rozsypal a vsetko som robila podla receptu a este aj sa chladil 10 min. dlhsie. :/


  • ilusa, 5. marca 2014 o 15:21
    @luc131 ,konkretne tento som nerobila,ale nieco podobne,takze musis to natlacit do tej formy,ja to robim poharom,teda dnom a chystam sa aj tento vyskusat,musi to byt dobrotka, @misqs17 vdaka


  • luc131, 7. marca 2014 o 19:22
    no musim uznat, kolac je naozaj vyborny, len skoda ze sa mi tak rozpadol :D ale hned bol zjedeny :D


  • luc131, 7. marca 2014 o 19:22
    a dakujem za radu :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist