Banánové rezy
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br />
<b>TIP:</b> Najlepšie sa rezy krájajú, kým je poleva ešte mäkká - nôž opakovane
namáčame v horúcej vode a utierame do sucha.
20 minút príprava |
10 minút na 180/200 °C |
Postup
- Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Múku preosejeme a vmiešame do vaječnej peny.
- Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Plech umiestnime doprostred predhriatej rúry a pečieme.<br />
<br />
Elektrická rúra: 200°C<br />
Teplovzdušná rúra: 180°C<br />
Plynová rúra: stupeň 4<br />
<br />
<b>Doba pečenia: asi 10 minút</b><br />
- Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier na pečenie vysypaný cukrom, vrchný papier potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme.
- Na prípravu náplne uvaríme podľa návodu na obale puding z mlieka, cukru a pudingového prášku. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do horúceho pudingu. Za častého miešania necháme puding vychladnúť. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do hustnúceho pudingu. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus. Banány nakrájame na asi 5 mm hrubé plátky a obložíme nimi korpus. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne ňou zalejeme banány. Necháme stuhnúť.