Banánové rezy s parížskou čokoládou a drienkovým lekvárom fotorecept
Foto: izabella929
Náš víkendový zákusok. Korpusy sú kakaové, natrela som ich drienkovým lekvárom, plnila parížskou čokoládou a banánmi. Vrch som zdobila šľahačkou a čokoládou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto 2x: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Parížska čokoláda: | |
500 ml |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 |
|
Zdobenie navrch: | |
250 ml |
|
1 PL |
|
1 |
|
4 PL |
|
1 kg |
|
Postup
-
1
Deň vopred som si pripravila parížsku čokoládu, lebo musí postáť v chladničke aspoň 12 hod. Do rajnice som vyliala šľahačku, nalámala čokoládu a dala na sporák. Za stáleho miešania som nechala roztopiť čokoládu spolu s kakaom. Keď začala vrieť ihneď som vypla sporák. Po vychladnutí som umiestnila do chladničky. Druhý deň som ju mixérom vyšľahala spolu so Smetafixom na hustú hmotu a uložila opäť do chladničky, kým ju budem potrebovať.
-
2
Do misy som dala 4 celé vajcia, pridala som cukor a teplú vodu a vymiešala som do peny.
-
3
Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a 2 vrchovaté lyžice kakaa a preosievala som ich na 3 krát k vaíčkovo-cukrovej hmote, opatrne. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som vyliala na papierom na pečenie vystlaný plech, zarovnala a piekol sa 10 min. som uložila. Takto som postupovala aj s druhým korpusom.
-
4
Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
5
Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim drienkovým lekvárom.
-
6
Na lekvár som natrela 4 polievkové lyžice parížskej čokolády.
-
7
Na parížsku čokoládu som uložila banány, ktoré som po dĺžke prekrojila na polovicu
-
8
Na banány som uložila zbytok parížskej čokolády.
-
9
Na vrch som položila druhý korpus a koláč putoval na noc do chladničky.
-
10
Druhý deň som ho nakrájala horúcim nožom.
-
11
Ozdobila šľahačkou. Úplne jednoduchý zákusok, ktorý poteší milovníkov banánov a parížskej šľahačky. Prajem vám dobrú chuť.
-
12
Drienkový lekvár som dostala od môjho brata v 7 dl pohári.Je výborný snáď chutnejší než marhuľový, ktorý som doteraz považovala za TOP.
Prajem Ti peknu nedelu
@zolik , je to veľmi skvelé ovocie, ktoré zbiera moja švagriná v okolí Teplého vrchu, čo patrí do okresu Rimavská Sobota..je to veľmi vzácny lekvár a vážim si toho, že každý rok z neho aj ja dostanem.-)
@evanaaa , v tomto zákusku sa spojili vynikajúce chute banánu, čokolády, drienkového lekváru a šľahačky..ľúbilo by sa ti to určite a vďaka za komentár.-)
@cesminaz , no vidíš na tomto som zatiaľ ešte neuvažovala nikdy, len pečiem a pečiem.-)))ale okrem štrúdlí, kysnutých, slaných a koláčov čoho je tiež dosť ..mám tu zatiaľ 304 rezov..mám ich uložené v jednom albume len rezy, ale nepočítala som ich zatiaľ..ale vždy mám ešte také, ktoré by som rada vyskúšala.-) ďakujem pekne si pozorná..tvoj komentár ma potešil..