Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana
Foto: dora
Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som si ho počas môjho pobytu na ďalekej Sicílii.
6
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky, nasolíme a umiestnime do sitka nad hrniec asi na 30 – 45 min, aby pustil vodu.
- 2
Potom ho opláchneme a vyžmýkame v papierovej utierke. Následne jemne opražíme na troške oleja.
- 3
Vysmažené vrstvíme na menší, ale hlboký plech nasledovne: baklažány, pretlak, lístky bazalky, kúsky mozzarelly, plátky cesnaku, nastrúhaný parmezán a zasa baklažán...Dáme do rúry zapiecť na 180°C na cca 30 – 45min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Avšak tento portál je trošku o inom ako o riešení nejakých škriepok a ja nikomu nepotrebujem nič dokazovať.
che dire, 6 brava........
Dakujem, tak som sa aj nieco nove zasa naucila. A ja som si myslela, ze nazov je odvodeny od toho, ze sa v nej nachadza parmezan a preto parmigiana :-)