Baklažánový šalát

2010 - bez fotky2010, 24. apríla 2012
Baklažánový šalát
Foto: 2010

Baklazan sa pouziva v europe skor peceny ale robia sa aj salaty a tento je z opacneho konca sveta z Polynezie.

Suroviny

600 g
1/4 hrnceka cerstve
1/2 hrnceka
1/2 hrnceka
1/2 hrnceka
1 lyzica
1
1/2 lyzicky
2 hrnceky




Postup

  1. 1

    Baklazan osupeme a nakrajame na male kocky cca 1.cm. Hrozienka dame do teplej vody napucat. Do hrnca dame vodu , kvalitny olej citronovu stavu cerstve bylinky , koriandrove semienka , bobkovy list a dame varit.

  2. 2

    Pridame na kocky nakrajany baklazan a dusime skoro do makka ale aby mal stale pevnu konzistenciu. Baklazan vyberieme a odlozime na stranu.

  3. 3

    Nalev varime dalej a zredukujeme na polovicku, scedime a pridame napucane hrozienka a povarime cca 5 minut.

  4. 4

    Nalev s hrozienkami nalejeme na baklazan , a dame schladit. Servirujeme s dalsim citronov a ozdobime bylinkami , ja som mal pazitku , vyborna priloha k masu.

Diskusia k receptu

2010
Tento baklazanovy salat je tiez z kucharskej knihy Taste of Pacific
(z Polynezie.)


marianne69
dalsi skvely recept na baklazan,tie hrozienka su tam zaujmave,suroviny dostupne,skoda nespravit,vsetko mam,vdaka
lyali
Veľmi pekný recept, na tanieri ani nevravím, takže už sa len pustiť do neho :-) Ozdobil si zrniečkami z granátového jablka? Na foto v Tvojom komentári k receptu je čo všetko naservírované? Vďaka. KK :-)
babidka
Ohromne sa mi ten recept paci ! Myslim , ze u nas bude mat uspech .-)
zvoncek
Aké bylinky sa použili pri varení v bode 1? Tá pažítka išla až na koniec navrch na ozdobu, ale aj na chuť, môže to byť zaujimavé aj s citrónom
2010
@zvoncek , posekana petrzlenova vnat a bazalka ,povodny recept pisal este trochu estragonu , dakdo mi ho zozral v zahrade tak som nedal.
@babidka v tych dalekych koncinach maju naozaj zvlastne recepty ako tento uhorkovy salat s burskymi orieskami chilli.



lucylee
Tak toto je ake jednoduche a rychle a vyzera to uplne nadherne. Minimum surovin a uspech zaruceny. Na tvoje salaty nedam dopustit. Mnam.
laven1
Neznášam hrnčekové recepty!!! otrasné!
irenaw
baklažán máme radi, vyskúšame. napriek tomu, že je to pre mňa niečo nové, nie je v recepte žiadna surovina, za ktorou by som si musela nohy zodrať a to sa mi tiež veľmi páči. nevadí mi ani hrnčeková príchuť ;-D
jamalinka
dakujem veľmi pekne za rcp, vyskúšam a rozmýšľam, že to nebude zlé aj zasterilizovať. Bylinky si nasuším a potom už keď budeme konzumovať len pridám.