Foto: 2010
Baklazan sa pouziva v europe skor peceny ale robia sa aj salaty a tento je z opacneho konca sveta z Polynezie.
Suroviny
600 g |
|
1/4 hrnceka cerstve |
|
1/2 hrnceka |
|
1/2 hrnceka |
|
1/2 hrnceka |
|
1 lyzica |
|
1 |
|
1/2 lyzicky |
|
2 hrnceky |
|
Postup
-
1
Baklazan osupeme a nakrajame na male kocky cca 1.cm. Hrozienka dame do teplej vody napucat. Do hrnca dame vodu , kvalitny olej citronovu stavu cerstve bylinky , koriandrove semienka , bobkovy list a dame varit.
- 2
Pridame na kocky nakrajany baklazan a dusime skoro do makka ale aby mal stale pevnu konzistenciu. Baklazan vyberieme a odlozime na stranu.
- 3
Nalev varime dalej a zredukujeme na polovicku, scedime a pridame napucane hrozienka a povarime cca 5 minut.
- 4
Nalev s hrozienkami nalejeme na baklazan , a dame schladit. Servirujeme s dalsim citronov a ozdobime bylinkami , ja som mal pazitku , vyborna priloha k masu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(z Polynezie.)
@babidka v tych dalekych koncinach maju naozaj zvlastne recepty ako tento uhorkovy salat s burskymi orieskami chilli.