Baklažánová nátierka s bryndzou
Autor receptu: pipnat
Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca. Dobrú chuť:)
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Baklažán umyjeme, prepolíme na polovicu, položíme prekrojenou stranou na plech (použila som papier na pečenie) spolu s hlavičkou cesnaku. Pečieme v rúre asi 20 minút. Baklažán by mal byť dostatočne mäkký.
- Po upečení baklažán aj cesnak olúpeme, vychladnuté pomixujeme spolu so sušenými paradajkami (môžu sa samozrejme použiť aj nakladané v oleji). Nakoniec pridáme bryndzu a premiešame. Nepoužila som žiadnu soľ, nakoľko bryndza je dosť slaná. Nátierku je možné dochutiť rôznymi bylinkami, korením...podľa chuti:)...a už len natrieť na čerstvý chlebík:)