Foto: tiginko
Keď som na tento recept natrafila na stránke Olivová kuchařka, zamilovala som sa na prvý pohľad.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán rozkrojíme na polovicu. Ostrým nožom do neho urobíme hlbšie zárezy, ale tak, aby sme neporušili šupku. Do zárezov vkladáme na plátky nakrájaný cesnak. Posolíme, posypeme čerstvo zomletým korením a hojne polejeme olivovým olejom. Dáme piecť do trúby vyhriatej na 200 st. na 45min.
-
2
Ja som nad plech s baklažánom vsunula hore dnom ďalší plech, pre istotu, ak by mi chcel zhorieť. Nezhorel :-) Fantastické na čerstvej bagete. A určite sa bude hodiť ku grilovanému mäsu. Nabudúce skúsim aj s nejakými bylinkami.
to sa nedá prestať jesť :-) veľké Ď.
vyskúšam
fresh.iprima.cz/recepty/peceny-lilek-s-cesnekem-la-jean...
www.toprecepty.cz/recept/15584-peceny-lilek-s-cesnekem/...
www.lilek.info/peceny.php...
www.labuznik.cz/recept/jeanuv-lazensky-lilek/...
atď....
Za recept vďaka onedlho určite vyskúšam.
Dobre, že mi recept @janger pripomenula, zajtra si ho urobím. Baklažán v tejto úprave je chutný a príprava až extrémne jednoduchá. Dodatočne ďakujem @tiginko za recept. Ja som sem v čase najväčšieho boomu tohoto receptu ani fotku nepridala, veď už ich tu bolo toľko (a krásnych!), že mi to prišlo zbytočné.
ja ďakujem za príjemnú odozvu @kucharka , teším sa :-)