Bačovský guláš
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Z mäsa odrežeme kúsky tuku, nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na
masti, pridáme mletú sladkú červenú papriku a do masti vložíme mäso nakrájané na kocky. Kúsky mäsa prudko
opečieme, podlejeme vodou a dusíme. Pri dusení mäso necháme opražiť, aby šťava dostala peknú farbu.
- Mäso znovu podlejeme. Keď začne mäknúť, pridáme očistené struky fazuľky, nakrájané na šikmé rezy a spolu dusíme asi 20 minút, aby bolo mäkké aj mäso aj fazuľka.
- Potom zalejeme vínom a kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame múku. Ak treba, okyslíme trochou octu.
|