Bábovka s tvarohom

Bábovka s tvarohom
Foto: renka73
renka73Renka73, recept pridal: 24. septembra 2012 17:02Ďalšie jeho recepty

Suroviny

50
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

Tvarohová náplň:Vymiešame tvaroh,žĺtko,cukor,vanilkový cukor,puding a mlieko.

Cesto:Cukor a vajcia vyšľahať a pridať ostatné suroviny.

Formu na bábovku vytreme olejom a vysypeme hrubou múkou.Vlejeme časť hnedého ceste potom tvaroh,znovu cesto,tvaroh a cesto.Takto navrstvenú bábovku dáme piecť do predhriatej rúry.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

68 komentárov k receptu
  • tori111222, 24. septembra 2012 o 19:00
    mňaaaaaaam.. toto musí byť lahôdka...ukladám, vyskúšam, ďakujem


  • jajaem, 24. septembra 2012 o 19:02
    Paráda, ukladám a určite upečiem, my sme takí tvarohoví :))


  • danielas, 24. septembra 2012 o 19:05
    Parádička,ukladám a aj urobím celkom určite :-)


  • valeri, 24. septembra 2012 o 19:16
    No bábovka "deluxe". pridávam do mojej zbierky báboviek "


  • sonulienka, 24. septembra 2012 o 19:28
    To je pravda čo píše @valeri 1**** už je v KK


  • renka73, 24. septembra 2012 o 19:53
    moc ďakujem :-)


  • tetrisss, 24. septembra 2012 o 19:57
    To vyzera super chutne, krasne sa ti to podarilo, mnam.


  • amia, 24. septembra 2012 o 21:01
    to musí byť veľká dobrotka, kk


  • majlus, 24. septembra 2012 o 21:08
    určite vyskúšam :)


  • 3sandra3, 24. septembra 2012 o 21:27
    parádna bábovka,,, ukladám do kk , a už aj by som si z nej dala...


  • wevewe, 24. septembra 2012 o 21:33
    naaadhera


  • stacy77777, 24. septembra 2012 o 21:41
    no tak toto priam udrelo do oka...! krááásna bábovka


  • sneica, 24. septembra 2012 o 22:58
    to musim samozrejme ulozit aj ja...vyzera krasne...:)


  • alexdidi, 25. septembra 2012 o 06:26
    Tá vyzerá báječne...no nevyskúšaj ju,už je v KK


  • renka73, 25. septembra 2012 o 07:47
    mám veľkú radosť,že sa vám páči..prajem vám,aby chutila tak ako nám :)


  • vierutt, 25. septembra 2012 o 09:34
    Efektné, ukladám, vééééľmi dobrý nápad


  • martamm, 25. septembra 2012 o 10:39
    Robila som tvarohovú, ale ten tvaroh šiel do cesta. Táto je nádherná, určite ju najbližšie upečiem. Mám rovnakú formu, ukladám, vynikajúci nápad... :::))))


  • helca103, 25. septembra 2012 o 12:39
    super bábovka ten nápad s tvarohom sa mi veľmi páči


  • slavicek, 25. septembra 2012 o 17:04
    super recept,toto iste som piekla cez vikend,ale dala som to priamo na plech a do tmaveho cesta liala tvarohovu plnku,zjedol sa cely


  • cica2, 25. septembra 2012 o 18:22
    veľmi pekná bábovka a ešte s tvarohom, mňam :-)


  • tilau, 25. septembra 2012 o 21:10
    jezin tá bábovka vyzerá skvele a ako musí chutiť...


  • havino, 25. septembra 2012 o 21:52
    velmi pekne vyzera, super nápad


  • babina49, 29. septembra 2012 o 21:00
    vypadá to bombovo,vyskúšam.


  • jajaem, 11. októbra 2012 o 08:22
    tak som ju vcera piekla, je bajecna :) Dakujem za recept


  • andyka2409, 15. októbra 2012 o 16:01
    Super bábovka, vyzerá skvelo a chutí ešte lepšie..... ďakujem za recept... určite odporúčam každému vyskúšať tento receptík.... :-)


  • mimi4, 24. novembra 2012 o 10:46
    práve ju pečiem
    potom napíšem ako s podarila


  • mimi4, 24. novembra 2012 o 19:29
    je vyborna a este aj oku lahodiaca


  • aininka, 24. novembra 2012 o 23:15
    dnes som chcela upiect tvoju babovku, no asi som nemala dobry tvaroh, plnka bola prilis tekuta. Zo zufalosti som to cele spolu zmiesala - plnku aj cesto a pecie sa, uvidime, co z toho nakoniec bude. :-)


  • tereza, 7. januára 2013 o 15:46
    včera som vyskúšala váš recept a musím pochváliť, bábovka bola vynikajúca. musela som polovicu z nej schovať, aby sa dostalo každému ochutnať. prajem veľa kuchárskych úspechov


  • masa80, 24. januára 2013 o 10:21
    Práve vybraná z rúry a vyzerá perfektne, ale nastala improvizácia nemala som puding vanilkový dak som dala BB puding do plnky a cesto je svetlé. Mala som tvaroh hrudkový tak som celú zmes na plnku premixovala tyčovým mixérom. Dakujem za super recept. Pekný den.


  • honesty, 2. februára 2013 o 13:55
    TENTO RECEPT JE SÍCE KRÁSNY, ALE NEVYDARENÝ. PLNKA BOLA NESKUTOČNE RIEDKA A CESTO ZASA TAKÉ TUHÉ, ŽE SOM HO MUSELA EŠTE RIEDIŤ. NABUDÚCE BY SOM OCENILA, KEBY AUTORKA NAPÍSALA TROŠKU PODROBNEJŠÍ POSTUP, PRÍP. AJ NEJAKÉ UPOZORNENIA, NA ČO SA TREBA PRI RECEPTE PRIPRAVIŤ, ABY ČLOVEK NENERVAČIL KEĎ NIEČO OD Renky73 PEČIE!
    ps: bábovka sa pečie, sama som zvedavá na výsledok. dúfam, že to bude aspoň jedlé, keď už tam išlo pol kila tvarohu!!!


  • lina, 2. apríla 2013 o 17:24
    práve sme dokončili koštovku a je vynikajúúúúca, žiadne problémy pri pečení. super recept a určite sa k nemu vrátime. mňam


  • lina, 2. apríla 2013 o 17:25
    a do tvarohu som ešte pridala hrozienka :)


  • ivetka1981, 30. apríla 2013 o 19:44
    Neviem,čím to bolo,ale plnka bola riedka a cesto husté,musela som este pridat cca 0,5 dcl mlieka....nepodarená bábovka u mňa,nedokonalý recept...osobne ju viac robiť nebudem-bohužiaľ :-(


  • eselko, 10. mája 2013 o 16:51
    Ja sa pripájam, plnka bola naozaj riedka a cesto také husté, že mi skoro zhorel mixér. Tiež by som uvítala lepší popis, pretože som postupovala podľa toho biedneho postupu a teraz len s obavami čakám, či to nepoletí po vytiahnutí z trúby rovno do koša. Na obrázku vyzerá skvelo, ale postup je naozaj dosť biedny. Nemohol by niekto, komu sa táto bábovečka podarila dať presný postup, ako na cesto a plnku? ďakujem


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 33 komentárov)
  • lulab, 6. júna 2013 o 11:09
    No koceny, ja ju mam v rure a teda trpnem ze co z toho bude...tiez som isla presne podla receptu a plnku som mala riedku a to som pouzila ako sa pisalo makky tvaroh zn. Kapucin co obycajne davam aj do inych kolacov a je dobry...a cesto tuhe :-( ....takze som mala pocit ze ho mam malo...takze podla mojho skromneho usudku, do plnky treba menej mlieka a do cesta viac...som sice trochu znehutena tym, a uz asi milionkrat som si povedala ze nebudem nic piect z internetu, ale na obrazku vyzera fakt dobre, takze tie co sa vam podarila kde ste ubrali a kde ste pridali? vdaka...


  • misatko2610, 17. augusta 2013 o 17:54
    dneska som ju skusila a je krasna ako na obrazku, ale do plnky som dala strasne malinko toho mlieka, podla niektorych komentov som radsej bola opatrna a bolo to tak akurat, cesto tiez fajin, bud doriedit olejom alebo mlieckom, velmi chutna :)


  • irenaw, 13. októbra 2013 o 21:12
    rovnako ako @misatko2610 , do cesta som dala 50 ml mlieka naviac a tvaroh bol mokrý, tak som dala len 80 ml mlieka. cesto a tvarohová plnka mali rovnakú, krémovú hustotu. naliala som to do formy tenkým pramienkom, nič som nevyrovnávala a upiekla. mám vlnkový vzor. trvalo to o 15 minút dlhšie, nakoľko to bolo v tortovej. je výborná, šťavnatá, nepresladená. dávam 5* a recept si ukladám. a tu je


  • radost, 13. októbra 2013 o 21:33
    @irenaw
    ty si dnes šikovná..teda-opravujem-nielen dnes...
    tam pridáš pekáč s nádherne voňavým a lákavým mäskom..tu zas umelecký bábovky kus..
    :-)


  • irenaw, 13. októbra 2013 o 22:07
    @radost veď to vieš, s receptami z Varechy radosť variť :-)


  • staja, 13. novembra 2013 o 19:08
    Táto bábovka nie je celkom ok, napriek tomu, že som reagovala na komenty a v ceste som mlieko pridala a v plnke ubrala, nepodarila sa, ako som si predstavovala. Dala som do tortovej formy, aby sa dobre prepiekla. Skúšala som špajlou, trvalo to omnoho dlhšie a nakoniec cesto bolo dosť suché.


  • renulienka819, 10. januára 2014 o 15:53
    Jooooj,ta vyzera neskutocne fajnovo,urcite skusim...♥


  • ah, 10. januára 2014 o 18:07
    a ten puding uvarit alebo?


  • barbi40, 10. januára 2014 o 20:13
    Co s tym pudingom,hm?


  • kukurica, 10. januára 2014 o 21:22
    puding iba nasypať do tvarohovej plnky, ten ju hustí ..... si myslím :-)


  • werny1, 12. januára 2014 o 15:02
    ten puding uvařit nebo nasypat?


  • ah, 12. januára 2014 o 21:28
    tak,uz som ju robila...podarila sa mi...takze puding len nasypat,do cesta som dala 150 ml mlieka,do plnky len 100 ml mlieka a na moju chut nabuduce dam viac cukru,nie je moc sladka


  • makina, 12. januára 2014 o 22:27
    Hrozná záležitost, upekla jsem ji podle receptu. Těsto tuhé, náplň řídká. Těsto jsem ředila jinak bych ho ani nedostala do formy. Po upečení se celá bábovka totálně rozpadla a tvaroh se rozjel. Už nikdy více.....


  • lubik07, 17. januára 2014 o 15:48
    babovky moc nepeciem, lebo je toho malo pre moju familiu...ale toto vyzera uplne nebezpecne, ulozena v KK a v nedelu upeciem a rovno dva!
    dakujem za recept


  • ivanka8893, 18. januára 2014 o 17:20
    tak moja bábovka sa akurát pečie, ľutujem jedno, že som si komentáre prečítala až potom ako som ju dala piecť.súhlasím s tým, že cesto je príliš husté a plnka veľmi riedka,sama som zvedavá , či to bude dobré a jedlé.


  • betka7392, 19. januára 2014 o 14:49
    podarila sa


  • tessa83, 23. januára 2014 o 14:26
    No amen doloooores..keby si docitam komenty tak ju ani piect nejdem..akurat sa chladi ale nevyzera vabne..cesto tuhe,plnka riedka..budem sa ju bat po vychladnuti aj vyklopit..


  • henka545, 24. januára 2014 o 13:07
    mne sa vôbec nepodarila, stredok bol úplne surový roztieklo sa to neviem čím to bolo ale ja to vôbec neodporúčam


  • obor123, 24. januára 2014 o 13:46
    Ja som tú babovku utiekla. Bola fantastická. Plnka závisí od kvality tvarohu, ak je tvaroh riedky, vtedy sa roztecie. Ja som kúpila tvaroh v lídri.


  • aallyas, 26. januára 2014 o 13:47
    otrasny recept, cesto tuhe, bolo ho strasne malo voslo by sa akurát tak do hrnceka a nie este do babovkovej formy!!!! Tvarohu bolo zas az prilis, spodok sa mi vôbec neupiekol, cele to moze ist do kosa!!! Vôbec neodporucam


  • vikim, 26. januára 2014 o 15:52
    nechapem, naco tu davate take zle recepty. Ja dost peciem,ale toto bol proste otras. Cesto beton, plnka sracka, po upeceni sa mi to cele vylialo. Proste tento recept neodporucam, a majitelka by sa mala zamysliet,ci sa niekde nezmylila, aby nebolo viac takych, ktorych babovka skonci v kosi.


  • naty17, 2. februára 2014 o 15:58
    uuuf!! to iste sa mi stalo co kazdemu, plnka nie je taka riedka ale to cesto!!! prave je v trube tak sa velmi obavam co z toho bude! som zaciatocnik vo vareni a peceni. a presne taketo recepty ma potom odradia!


  • cima93, 8. februára 2014 o 14:06
    podla komentarov som do cesta viac mlieka a do plnky menej,uz je v rure uvidime co s toho bude. :)


  • senseye, 8. februára 2014 o 14:13
    Pani, neberte to vzlom ale po 50 minutach na 160 stupnov je to SUROVEEE , treba to dopekat. Piect aspon na 190 cca hodinu


  • bambulka63, 14. februára 2014 o 18:22
    Tento recept uz nikdy viac skoda ze som si tie komentáre neprecitala skor ako som zacala piect lutujem tie peniaze co som vlozila do toho receptu majitelka receptu mozete sa hanbit ze tu vycapite taky otrasny recept hruza!!!!!!!!!este aj ten obrazok je falosny a nie vas hamba!!!!!!


  • niki777, 14. februára 2014 o 21:19
    já jí dnes upekla a byla super :) jen jsem teda přidala více mléka do těsta a naopak už žádné mléko do náplně.. je teda fakt, že těsto bylo hustší, ale na chuti to nic nezměnilo. za 30 min byla bábovka krásně upečená :) peču v silikonové formě a nemůžu si to vynachválit :) pochlubila bych se obrázkem, ale nevím jak ho nahrát. :-(


  • sedmoskaredka, 17. februára 2014 o 23:10
    Nechápem celkom dobre v čom chce byť problém, veď keď tu v komentároch toľkí napísali, že treba pozmeniť množstvo mlieka, tak to tak urobím a nebudem sa držať chybného údaju v rozpise! Ja som musela trošku viac improvizovať, lebo som mala málo tvarohu, tak som ho doplnila kyslou smotanou a pri tých takmer tekutých tvarohoch ozaj už žiadne mlieko netreba pridávať. Je možné, že autorka receptu mala hrudkový domáci tvaroh a ten musela riediť.
    Do formy na bábovku priemeru 22cm bolo cesta dosť - po rozriedení mliekom:-) Aby sa dosiahol požadovaný vzhľad koláča, musí byť cesto relatívne husté.


  • lba, 18. februára 2014 o 01:29
    A takto sa mi páči komentáre na základe odskusania a nie keď obrázok niektorým vychvaluju.určite pomôže a vyvaruje pre iných.
    Ďakujem za úprimnosť tých čo už upiekli.


  • 1belanka, 8. marca 2014 o 23:15
    Tak mám v troubě, jsem zvědavá, jestli se bábovka zadaří.Tak těsto jsem udělala podle receptu a přidala do něj zbývající bílek z náplně. Konzistence byla dobrá a do náplně jsem dala jen 50ml mléka. Tvarohy jsem měla ve vaničce, takže řidší. Balený by byl hustší a přidávalo by se víc mléka. Tak jsu okouknout troubu, abych nepřepekla :-)


  • koalkauh, 22. marca 2014 o 09:12
    Dnes som piekla už druhý krát. Podľa komentárov som ubrala 50ml mlieka v tvarohu a pridala ho do cesta a vydarila. Tak dnes už som piekla na želanie :-) Puding som dala jahodový a pridala pár lyžičiek domáceho jahodového džemu. Bábovka je krásne svieža, šťavnatá. Piekla sa trochu dlhšie ale to nevadí.


  • exot12, 3. apríla 2014 o 19:32
    Niečo hrozné. Postupoval som presne podľa receptu a už keď som to pripravoval, tak som tušil, že niečo je zle. Mám rád sladké, ale toho cukru je tam príliš! Cukor možno na polovicu, to cesto je riedke takže ubrať mlieko a aj množstvo tvarohu, toho je tam príliš. Do tvarohu by som pridal ešte kokos a hrozienka. Nápad je to skvelý, ale recept hrozný


  • petiatko, 18. apríla 2014 o 00:48
    no tak - zľakla som sa komentov ale obrázok ma presvedčil a vyskúšala som... piekla som bábovku po veeeeeľmi dlhom čase, išla som presne podľa receptu a vyšla nádherne a dokonale, žiadne pretečenie plnky, cesto akurát aby plnka neprepadla, nechápem tie negatívne komenty :) Krásna, voňavá, chutná... za mňa 5*


  • xianli, 18. apríla 2014 o 19:27
    luxus recept, postupovala sem přesně podle receptu a vyšla náááádherně a všem moc chutnala



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist