Bábovka s makovou plnkou fotorecept

archaa - fotkaarchaa, 21. septembra 2013
Bábovka s makovou plnkou (fotorecept)
Foto: archaa
10-12
porcií
20 minút
príprava
40-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Základné cesto:
250 g
1 ks
4 ks
5 PL
1 PL
5 PL
350 g
1 ks
Maková plnka:
200 g
150 g
1 ks
200 ml
1 ČL
1 PL
1 PL
1 ks
Na posypanie bábovky:




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme žltky s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, mlieko, rum a nakoniec múku s práškom do pečiva. (Ak máte cesto ešte tuhé, kľudne pridajte mlieko podľa potreby)

    Bábovka s makovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov

    Bábovka s makovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme pol cesta na bábovku a na to vychladnutú makovú plnku, ktorú sme pripravili takto: Zohriali sme mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. V miske sme zmiešali mak s pudingovým práškom, rumom a hrozienkami. Priliali sme horúce mlieko, dobre premiešali a nechali vychladnúť. (Ak máte plnku ešte stále tuhú, prilejte trocha mlieka)

    Bábovka s makovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plnku zasa nalejeme bábovkové cesto, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch 40-60 minút. (Prosím, sledujte to, aby sa vám nepripálila alebo aby nebola ešte nedopečená. Všetko závisí od vašej rúry)

    Bábovka s makovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečenú bábovku necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a podávame. Je skvelá..

    Bábovka s makovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

eviana
Najsamkrásnejšia a najsamúžasnejšia bábovka na svete Slávuška, mňam :)
archaa
@eviana : Evinka, ty to môžeš potvrdiť, už si ju podľa tohto môjho receptu piekla, pamätám si na tvoje umelecké dielo, čo si z nej vytvorila ešte na mmb :)
eviana
@archaa , veru Slávuška... veď od vtedy vždy keď ju robím (a robievam ju často, lebo je fakt famózna) na Teba myslievam s veľkou vďakou :)
havino
hned by som si z nej ukrojila, ja maková... ukladám, neskutočne výborne vyzerá, keby som nemala napečené upečiem ju dnes, 5 * máš
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam. Krásna.
martamm
Krasna, prave sa chystam upiect babovku, suroviny mam doma, takze vyuzijem Tvoj recept, dam vediet, ako sa vydarila :)))))
martamm
@Archaa (22.10.2016 22:34)

Tak som babovku upiekla, musela som pouzit vacsiu formu, lebo surovin bolo dost vela, plnka to dost nadlozila, plnka mi stiekla na dno, takze babovka troska praskla pri vyberani, ale chuti to nic neubralo, konzumenti si pochvalovali, fotky som urobila hned na zaciatku, lebo babovka mizla rychlostou blesku, odporucam kazdemu vyskusat tento recept, ktory povysuje babovku na uzasnu delikatesu :)))))))))


archaa
@Martamm (23.10.2016 20:26)

Bábovka vyzerá úžasne, mám veľkú radosť z toho, že sa nakoniec vydarila a mala úspech aj u konzumentov!!! Moja forma je asi o trošičku hlbšia...Ono je to vždy najprv o "prekuknutí" toho ktorého receptu, pretože každá gazdinka to má vo svojej kuchyni zaužívané inak...či už ide o formu, rúru, či používanie surovín...potom to už na druhýkrát ide vždy lepšie, keď už vieme, kde čoho ubrať a čoho pridať...a o tom predsa varenie aj je ...prajem všetko dobré a ešte raz ďakujem!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia