Babkine plnené zemiaky
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- V slanej vode uvaríme stredne veľké zemiaky v šupke. Zvrchu ich zrežeme a vnútro vydlabeme. Spodnú časť zarovnáme tak, aby nám zemiak na tanieri pekné stál. Plnku si pripravíme z bryndze, pomletého údeného mäsa a časti zemiakov, ktoré sme získali vydlabaním.
- Naplnené zemiaky ochutíme zmesou čierneho korenia, červenej papriky a soli, zapečieme 5 minút. Pred podávaním prelejeme opraženým maslom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- NÁŠ TIP: Nenápadná variácia na tradičné suroviny - zemiaky, bryndzu a údené mäso. Prekvapujúci zážitok.
Vhodný doplnok je acidofilné mlieko.
|