Babkine plnené zemiaky

Autor receptu: redakcia

5
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V slanej vode uvaríme stredne veľké zemiaky v šupke. Zvrchu ich zrežeme a vnútro vydlabeme. Spodnú časť zarovnáme tak, aby nám zemiak na tanieri pekné stál. Plnku si pripravíme z bryndze, pomletého údeného mäsa a časti zemiakov, ktoré sme získali vydlabaním.
  2. Naplnené zemiaky ochutíme zmesou čierneho korenia, červenej papriky a soli, zapečieme 5 minút. Pred podávaním prelejeme opraženým maslom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
  3. NÁŠ TIP: Nenápadná variácia na tradičné suroviny - zemiaky, bryndzu a údené mäso. Prekvapujúci zážitok. Vhodný doplnok je acidofilné mlieko.