Babkine najlepšie palacinky na svete

Autor receptu: morenajea

Tipy...

Suroviny

Postup

  1. Tip č.1 - cesto rozmiešavame metličkou pretože s varechou zostávajú hrudky a sme leniví umývať mixér.
  2. Tip č.2 - použijeme IBA žĺtka: palacinky sú tak ľahšie a nadýchanejšie. Navyše bielka sa v kuchyni dajú vždy zrecyklovať do iného receptu.
  3. Tip č.3 - do cesta je vždy dobré dať aspoň 0,5 dcl vody (bublinky sa v palacinke spravia aj z obyčajnej vody - škoda minerálky a výsledný efekt je rovnaký)
  4. Tip č.4 - panvicu zakaždým celú zľahka potrieme pierkom namočeným v oleji: vďaka tomu bude jemnučká vrstva oleja po celej panvici a palacinka sa bude opekať pekne rovnomerne.