Babkin prekladaný chlebík (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

25 minút
príprava
1 hod minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiesiť cesto a nechať vykysnuť. Miesiť by sa malo ručne aspoň 5-10 min čím dlhšie, tým lepšie, lebo cesto je potom kvalitnejšie. Ja som si nechal vypracovať cesto v pekárničke.
  2. Po vykysnutí cesto vyložíme na pomúčenú dosku, vyvaľame a
  3. 3x ho prekladáme po 20 min. ako lístkové cesto.
  4. Potom ho dáme na okruhlý plech, potrieme vodou a
  5. v strede urobíme dierku. Medzitým si nahrejeme rúru a zatiaľ nám podkysne. Pečieme 20 min. na 220 °C a potom teplotu stiahneme na 150-160 °C podľa typu rúry.
  6. Upečený necháme vychladiť na mriežke.
  7. Dobrú chuť!