Babkin prekladaný chlebík (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
25 minút príprava |
1 hod minút na 180-200 °C |
Postup- Vymiesiť cesto a nechať vykysnuť. Miesiť by sa malo ručne aspoň 5-10 min čím dlhšie, tým lepšie, lebo cesto je potom kvalitnejšie. Ja som si nechal vypracovať cesto v pekárničke.
- Po vykysnutí cesto vyložíme na pomúčenú dosku, vyvaľame a
- 3x ho prekladáme po 20 min. ako lístkové cesto.
- Potom ho dáme na okruhlý plech, potrieme vodou a
- v strede urobíme dierku. Medzitým si nahrejeme rúru a zatiaľ nám podkysne. Pečieme 20 min. na 220 °C a potom teplotu stiahneme na 150-160 °C podľa typu rúry.
- Upečený necháme vychladiť na mriežke.
- Dobrú chuť!
|