Babinina cibuľová polievka na sobotu

Autor receptu: majok

Túto jednoduchú a lacnú ale pritom veľmi chutnú polievku nám varievala mama (dnes babina) v sobotu. Druhé boli palacinky s tvarohom alebo lekvárom.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Veľkú cibuľu - veľkú ako mužská päsť - nakrájaj na drobno. Netreba to však preháňať, ja mám radšej väčšie kúsky. V hrnci rozohrej olej a cibuľu smaž do sklovita.
  2. Posyp rascou. Niekto nemá rád rascu, tak nech si dá mletú, ale nevie o čo prichádza. Posyp krupicou a stále miešaj. Zalej vodou. Pridaj nové korenie, soľ a bobkový list. Var asi 15 min, kým nie je cibuľa uvarená.
  3. Nakoniec vlej rozšľahané vajce, prevar a je hotovo. Už stačí posypať sekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Niekedy tam fuknem aj jednu kocku zeleninového bujónu alebo lyžičku vegety. Potom už stačí urobiť tie spomínané palacinky a sobotný obed je hotový.