Azu po tatarsky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes výborný nedeľný obed z hovädzieho mäska..
4 porcie |
70 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som poriadne umyla a osušila..
- pokrájala na úzke pásy..
- na rajnicu som dala 1 lyž. bravčovej masti a pokrájala cibuľu, ktorú som orestovala...
- pridala som pokrájané mäso a opekala som ho, pokiaľ sa celkom voda neodparila a chvíľu som ho poopekala na masti...
- pridala som kečup...
- červenú papriku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie a pomiešala..
- a podliala 2 dl. vody...nechala som pod pokrievkou dusiť a občas som pomiešala a zase podliala vodou podľa potreby...mäso sa dusilo 70min. ..hotové mäso som zaprášila múkou, pomiešala a pridala som pokrájané uhorky a nechala prejsť varom...hotové jedlo som odstavila zo sporáka...pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som si ryžu ako prílohu...
- všetko som uložila na taniere a ozdobila...prajem vám dobrú chuť..