Ázijský šalát

Autor receptu: 2010

Cesnak nie je bezna surovina, co sa dava do salatu.

20 minút
príprava

Postup

  1. Cherry paradajky nakrajame na stvrtky, mensie libanonske uhorky neosupane na male kocky. Nakrajame na drobno cervenu cibulu a na jemno jarnu cibulku. Pretlacime 2 - 3 struciky cesnaku, ked mate cinsky viac. Na koniec stedro nakrajame koriandrovu vnat, osobne vela, pre vela ludi malo.
  2. Dressing, tym ze je azijsky - juhoazijsky, je nastavenie chuti, kyslej, sladkej, stiplavej, slanej a korenistnej. Vytlacil som stavu z limetky, pridal dve lyzice rybacej omacky (kto ju nemusi da vodu a sol), pridal lyzicu hnedeho cukru, na drobno nakrajane chilli -2 (podla chute) a lyzicku sezamoveho oleja. Chut treba osobne nastavovat, aby bola balancia, ktoru ma kazdy inu.