Ázijský šalát
Autor receptu: 2010
Cesnak nie je bezna surovina, co sa dava do salatu.
Postup
- Cherry paradajky nakrajame na stvrtky, mensie libanonske uhorky neosupane na male kocky.
Nakrajame na drobno cervenu cibulu a na jemno jarnu cibulku.
Pretlacime 2 - 3 struciky cesnaku, ked mate cinsky viac.
Na koniec stedro nakrajame koriandrovu vnat, osobne vela, pre vela ludi malo.
- Dressing, tym ze je azijsky - juhoazijsky, je nastavenie chuti, kyslej, sladkej, stiplavej, slanej a korenistnej.
Vytlacil som stavu z limetky, pridal dve lyzice rybacej omacky (kto ju nemusi da vodu a sol), pridal lyzicu hnedeho cukru, na drobno nakrajane chilli -2 (podla chute) a lyzicku sezamoveho oleja. Chut treba osobne nastavovat, aby bola balancia, ktoru ma kazdy inu.