Azerbajdžanský hrachový hrniec

jatanika - fotkajatanika, 29. novembra 2010
Azerbajdžanský hrachový hrniec
Foto: jatanika

Hustú polievku, guláš či eintopf robievam pravidelne v sobotu. Tento je jeden z nich. Pôvodný recept obsahuje baraninu, ale k takému mäsu sa ja Zobraziť celý popisHustú polievku, guláš či eintopf robievam pravidelne v sobotu. Tento je jeden z nich. Pôvodný recept obsahuje baraninu, ale k takému mäsu sa ja nedostanem. Tak robím s iným. Tentokrát s bravčovým.

Suroviny

300 g
250 g
1
1
4
3  - strúčiky
1 hrsť
2 lyžice
 ďumbier sušený v prášku




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme a nakrájame na kocky. Mäso a na niekoľko hodín namočený hrach dáme variť spolu s nasekanou cibuľou. S vodou nepreháňame. Pomaly varíme, občas miešame. Varíme takmer domäkka. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Pridáme do hrnca. Varíme. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a ku koncu varenia pridáme k hrachu. Osolíme ho, pridáme zázvor a šafrán, prelisovaný cesnak, pretlak, slivky a dovaríme. Nakoniec jedlo zjemníme kúskom masla.

    Azerbajdžanský hrachový hrniec - obrázok 1

Diskusia k receptu

jerica
to je zaujímavá kombinácia , skúsim len neviem či tá zelenina nebude rozvarená pokiaľ sa mäso neuvarí. !?
karuna
Mnam, vyskusam. Dostanem sa aj k baraniemu masku, takze skusim original.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia