Avokádo plnené krevetami
Autor receptu: zolik
S malymi obmenami je to nase velmi oblubene predjedlo. Avokado a krevety spolu pekne
harmonizuju a cerstva limetkova stava chut prijemne osviezi.
2 porcie |
40 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky s marinadou z olivoveho oleja, stavy z limetky, petrzlenoveho pesta od @Andys, 1 strucku cesnaku, stipkou chili a zeleneho korenia vlozime krevety a nechame aspon 30 minut marinovat.
- Na kazdy tanier si pripravime na rezanceky nakrajany listovy salat, nakrajane paradajky a polovicu avokada, ktoru zlahka osolime a okorenime. Mala som este dva v oleji nalozene articoky tak som ich pridala tiez. Dressing z olivoveho oleja, limetkovej stavy, soli a korenia pouzijeme az na zaver.
- Na panvici orestujeme krajicky bagety, ktore nasledne potrieme struckom cesnaku. Na tej istej panvici opecieme krevety, 1 minutu z kazdej strany a naaranzujeme na tanier. Na zaver prelejeme salat dressingom, dozdobime a
- mozeme podavat. Prajem Vam dobru chut.
- Takyto maly vtacik mi strazi klematis.