Aromatická bravčová špecialita vo woku fotorecept
Foto: klaura
Jednoduché, rýchle a voňavé jedlo ... všetkým chutilo ... :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 ks, (menší) |
|
1 ks, zelené väčšie |
|
1/2 KL |
|
2 KL |
|
1 KL,postrúhaný |
|
1 kúsok |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 PL, čerstvá nasekaná |
|
|
Postup
-
1
Od dobrej kámošky si požičiame wok a nachystáme tú správnu Kuchárku.
-
2
Mäso odblaníme, pokrájame na rezance, na väčšie kúsky nakrájame červenú papriku, zelenú papriku nakrájame na pásiky. Jablko očúpeme, nakrájame na drobné kocky. Nakrájame aj pór.
-
3
Pripravíme si všetky suroviny, aby sme sa nemuseli zdržiavať zháňaním správnych ingrediencií. Ja som nahradila čerstvý strúhaný ďumbier mletým ... čerstvý som nezohnala ...
-
4
Necháme rozpáliť wok, vlejeme polovicu oleja, vložíme mäso a pražíme ho 2 - 3 minúty alebo kým nie je hnedé. Potom ho vyberieme z panvice a udržiavame teplé.
-
5
Vo woku rozohrejeme zvyšný olej, pridáme pór a jablká, pražíme asi 5 minút.
-
6
Pridáme horčičné semienka, popražíme ich 1 minútu, alebo kým nezačne prskať. Potom pridáme kari, ďumbier, kúsok celej škorice a pražíme kým koreniny nezačnú voňať.
-
7
Pridáme opečené mäso, nakrájané papriky a podusíme všetko spolu. A namiešto čerstvej mäty som jedlo posypala mätovým čajom z vrecúška ... pravdaže len medzi prsty ... príjemná chuť ... :)
-
8
Minútu pred podávaním pridáme biely jogurt, prehrejeme ale už nevaríme. Podávame s ryžou, hranolkami ... kto čo má rád.
@claura , receptík je výborný a keď som chodila do práce často sme mali na večeru z rôzneho mäsa.Podľa toho bol aj čas marinovania.Máš krásne nafotené.