Arašidová čokotorta fotorecept

pekajka - fotkapekajka, 25. januára 2016
Arašidová čokotorta (fotorecept)
Foto: pekajka

Zasa som vyskúšala upiecť niečo trochu zdravšie, keďže torta je bez cukru a múky. Myslím, že sa podarila. Maminkina prvá reakcia bola: „Toto je Zobraziť celý popisZasa som vyskúšala upiecť niečo trochu zdravšie, keďže torta je bez cukru a múky. Myslím, že sa podarila. Maminkina prvá reakcia bola: „Toto je bomba!" Tak a teraz napíšem postup, aby ste si tú bombu mohli vychutnať aj vy :)

12
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Torta:
150 g
100 g
3 PL
3 PL surové
40 g
Na ozdobu:
50 ks nesolené
 zvyšná




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo a čokoládu.

    Arašidová čokotorta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ, čo sa nám čokoláda a maslo pomaly roztápajú, si mixérom vyšľaháme tri celé vajíčka s medom.

    Arašidová čokotorta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vyšľahaných vajec pridáme holandské kakao a premiešame- už iba varechou. K tejto zmesi pridáme aj roztopenú čokoládu.Hotovo.

    Arašidová čokotorta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celú zmes vylejeme do okrúhlej formy s priemerom 18 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme 45-55 minút na 180°C vo vopred vyhriatej rúre. Ak si nie ste istý, či je torta hotová, pichite do stredu špajdľu a ak je po vytiahnutí čistá, máte to hotové.

    Arašidová čokotorta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení si vrch torty popicháme vidličkou a vylejeme zvyšok čokoládovej polevy a ozdobíme arašidami, ale nesolenými.

    Arašidová čokotorta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A ideme papať! Vrch torty môžeme poliať medom. Dobrú chuť! :)

    Arašidová čokotorta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mesiar50
Prekrásna torta.Keď smiem,tak iba gratulovať. :-)
Kk + * * * * *
pekajka
Dakujem velmi pekne za komentare. Tesim sa, ze sa vam paci :)
afataga
nechapem bod 5 - aku zvysnu polevu? do cesta si dala iba cast? lebo ju chcem upiect
pekajka
Áno, do cesta som dala iba cast. Uz v surovinach som napisala, ze na ozdobu bude potrebna zvysna poleva. Nie je to ale nijake velke mnozstvo, tak som nenapisala tak, ze cast polevy si odoberieme. A aj ked ju navrch nedate, bude chutna.
afataga
tak som ju dnes piekla, to je skor take tortuliatko :-), no ale chcela som ju mat peknu, tak som ju dala do takej peknej hlinenj formy piect a ona sa potvora trochu prilepila, tak som tie zvysky potom lepila polevou :-), no teda nevyzera to bohvieako, ale je vyborna, podla mna stacia aj 2 PL medu, a to som dala 76% cokoladu a nevykaj mi !!!
skusim pridat foto, arasidy som nedala


pekajka
@Afataga mnam, tvoja vyzera uplne uzasne. Urcite bola aj taka chutna. Aj bez arasidov. A dakujem za komentar. Som rada, ze si pridala aj fotku :)