Foto: babav
Chutny kolac z kyslych jablk ,podla receptu z francuzkej kuchyne .
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 salky, preosiata |
|
15 dkg |
|
1 PL |
|
1/2 cl |
|
1/2 salky, ladova |
|
4 velke |
|
1/2 salky |
|
5 dkg |
|
1/2 salky |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Muku ,sol ,cukor a vychladene maslo nakrajane na kusky vlozime do procesora.
-
3
Prerusovanim chodu motora mixujeme ingrediencie za sucasneho prilievania ladovej vody.Ingrediencie sa spoja do hrudy .
-
4
Cesto vyberieme, na pomucenej doske sformujeme ,zabalime do folie a odlozime na 1 hodinu do chladnicky.
-
5
Vychladene cesto rozgulame do tvaru obdlznika.
-
6
Cestom vystelieme tartovu formu , zvysne okraje odrezeme (pouzila som ich na paj).
-
7
Jablka osupeme ,rozkrojime na polovice ,vyrezeme jaderniky a nakrajame na tenke polmesiaciky.
-
8
Nakrajane jablka nalozime na cesto , aby sa prekryvali.
-
9
Posypeme cukrom a ukoncime nastruhanym studenym maslom .
-
10
Pecieme v rure vyhriatej na 200 stupnov C,45 minut az hodinu.Upeceny tart natrieme horucim marhulovym dzemom ,ktory zriedime rumom ,alebou vodou.
-
11
Vychladnuty tart krajame na porcie.
Diskusia k receptu