Ananásový koláč
Ananásový koláč

Ananásová rýchlovka

najaa - fotkanajaa, 19. decembra 2020
Ananásová rýchlovka
Foto: najaa

Náš obľúbený ku kávičke. Jednoduchý, rýchly, šťavnatý.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
2 ČL
250 g
2 ks
1 konzerva aj so šťavou (cca 500 g)
Poleva:
100 g
150 g
150 ml
3 ČL
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, celé vajcia, konzervu kompótu so šťavou a s pokrajanými kúskami ananásu zmiešame v miske varechou na redšie cesto. Ak je príliš husté, prilejeme trochu vody. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre pri teplote 170 °C 20 až 25 minút .

  2. 2

    Poleva: Roztopíme maslo, pridáme vanilkový cukor a mlieko. Všetko spolu povaríme na slabom ohni zo 2 minútky a odstavíme. Vmiešame nasekané orechy a kokos.

  3. 3

    Polevu rozotrieme na horúci koláč a dáme vychladnúť.

Diskusia k receptu

dvorka
Jéj, tento koláč som pekávala asi pred 15-timi alebo 20-timi rokmi. Deti boli ešte malé a aj im veľmi chutil. Mala som ho napísaný na zdrape papiera a stále som si vravela že si ho musím prepísať. Aj som si ho prepísala do PC, no raz som ho nechtiac vymazala a už som ho viac nenašla. Som veľmi vďačná za pripomenutie tohoto skvelého koláčika.
haji
No vidíš, milá @dvorka , a já tento recept nepoznám. Šup a je uložený.
Děkuji za sdílení, rychlých a chutných receptů není nikdy dost.
najaa
@dvorka (20.12.2020 10:42)
Neuveríš ale presne aj ja tak.
Mám ho na zdrape papiera od manželovej babky. Včera som ho piekla a teda celý čas som rozmýšľala ako ho lepšie archivovať a tadááá napadla ma varecha. Teším sa že som tak aj tebe pomohla. ❤
2x haji a motyka
monumenta
Dnes som ho vyskusala. Chut je dobra, nie je moc presladeny, ale je gumovy, takmer nekrajatelny. Neviem kde sa mohla stat chyba, ale bohuzial pojde do kosa