Rybacia nátierka
Amur v majonéze
Autor receptu: redakcia
Postup- Tenkým nožom odstránime z ryby šupiny (malým vpichom pod kožu), ostane len tenká koža. Z rybích filiet odstránime kožu dlhým ostrým nožom. Mäso nakrájame na
tenučké kúsky a nasolíme.
- Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame najemno. Na panvici necháme roztopiť maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a nové korenie
a na miernom ohni chvíľku restujeme. K orestovanej zelenine prilejeme asi pol šálky
vody, naukladáme na ňu rybu a posypeme časťou kôpru. Zmes ešte okoreníme a na veľmi miernom ohni podusíme asi 10 až 12 minút.
- Potom vyberieme bobkový list a celé nové korenie a rybu so zeleninou roztlačíme, zmiešame (metličkou). Na prudkom ohni odvaríme prebytočnú tekutinu, pridáme šťavu z polovice citróna a ocot. Keď bude tekutina vyparená a ocot prevarený, dáme zmes vychladiť.
- Potom pridáme kremžskú horčicu, majonézu, šťavu z druhej polovice citróna a zvyšný nasekaný kôpor. Zamiešame, okoreníme, necháme odstáť. Podávame s pečivom.
|