Amorov pokrm alebo Mrkva na cesnaku podľa Ali Babu
Autor receptu: marianne
Ja za ten názov fakt nemôžem xixi,mám ho medzi výstrižkami a chcela som ho vyskúšať.Ak bude problém,prepíšem ho....Píšu,že je to studený zeleninový pokrm,na letné pohostenie k grilovanému mäsu.Najlepšie chutí pripravené deň vopred....
Robila som z polovičnej dávky 1/2 kg mrkve a teraz ľutujem,že tak málo...
Postup
- Očistenú a umytú mrkvu olúpeme a nakrájame na hranolky.Uvaríme v osolenej vode len tak 3-4 minútky.
- Potom ju hneď namočíme do ľadovej vody na minútku,aby si zachovala farbu.
- ...a necháme odkvapkať...
- Do hrnca vylejeme víno,olej,olúpaný cesnak a predvarenú mrkvu. Osolíme,okoreníme a mrkvu chvíľu podusíme,nie však do mäkka.
- Vývar s casnakom zlejeme a odložíme.Pridáme tam ešte ocot,soľ,rozotretý cesnak,korenie,kôpor,rascu,petržlen.vňať,pálivú papriku....
- Vložíme mrkvu,dobre premiešame a necháme aspoň 6 hodín v chlade...
- Uvarené podľa tohoto výstrižku:
- Ugrilujeme kúsok mäska...alebo aj nie,môžeme jesť aj ako vegánské jedlo...