Americké hamburgery

bublika - fotkabublika, 15. mája 2010

Tieto hamburgery sme si prvykrat robili asi pred rokom, recept mam od kamarátky ktorá sa ich naučila v Bostone a robíme ich dodnes. Sú Zobraziť celý popisTieto hamburgery sme si prvykrat robili asi pred rokom, recept mam od kamarátky ktorá sa ich naučila v Bostone a robíme ich dodnes. Sú úžasné a navyše dostali "tínedžerskú" pochvalu ze istý pán Donald sa môže strčiť niekam :) dúfam že budú chutiť

4
porcie
20-30 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 menšia
2-3 čajové lyžičky
štipka
2




Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájame na drobno. Všetky suroviny zmiešame, ochutíme podľa seba a tvarujeme väčšie guličky, ktoré potom sploštíme na hamburgery a z oboch strán osmažíme. nie je tam žiadna strúhanka pretože výborne držia tvar. Navyše budú sa lepšie tvarovať ak si namočíte ruky do studenej vody. Keď sa mäsko opraží z oboch strán dajte ešte na chvíľu na vrch plátok syra. pekne sa roztečie.

  2. 2

    Žemle prekrojíme na polovicu a popri hamburgeroch na chvíľku reznú stranu opečieme aby boli chrumkavejšie. Ďalšiu cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na oleji až pokiaľ nie je hnedkastá a sladká (pomaly ináč zhorkne). Môžeme k tomu ešte opiecť kúsky slaninky komu by sa to zdalo málo kalorické :)

  3. 3

    No a potom už len skladáme hamburger podľa svojich predstáv. My máme najradšej takýto: spodná strana žemle potretá troškou tatárskej omáčky na to opražená cibuľka, mäsko a syr, plátok kyslej uhorky, plátok paradajky, ľadový šalát a vrchná časť žemle. Potom už len otvoriť veeeeeľké ústa a vychutnávať. A pán Donald naozaj môže ísť niekam :) dobrú chuť

Diskusia k receptu

tinca
No fakt bublika tomu Donaldovi konkuruješ. Ak ti môžem poradiť tak tú cibuľu čo opekáš, tak si ju obaľ v hladkej múke, bude výborná chrumkavá. Ja tak robím aj keď chcem ozdobiť jedlo cibuľou. Ináč ukladám do KK,lebo kamoškine vnúčence sa drhnu s habušom ako ho volajú. Super receptík:)))
babav
Taky hamburger nepochvalia iba teenagers. Bezchybny, nepochybujem ,ze aj chutny!
bublika
tinča skúšala som to aj tak ale našim chutí viac keď je taká mäkučká.ale dik za tip :)
hkbarbie
@marienka44 maso je hovadzie @bublika dobry recept, tak nejako podobne ich robim aj ja :-) a moj americky manzel ich ma najradsej na nasej slovenskej celozrnej zemli
alexdidi
hkbarbie, ani sa nedivím, že tvojmu manželovi chutia naše slovenské žemle, lebo oni také dobré nemajú..há,há...mám také skúsenosti, že všetkým američanom chutia naše žemličky, rohlíky...a s nimi aj výborný hamburger od @bublika
hkbarbie
@alexdidi no jasne, ze im chuti nas chlieb aj zemlicky aj rozky a hlavne kaiserky. Na dobre sa lahko zvyka :-) A on aj tak nemal nikdy rad tie ich papierove tehly.
bublika
:) papierove tehly :) masko moze byt aj mix hovadzieho a bravcoveho ale najlepsie je hovadzie.
nase pecivko nema chybu ved oni maju len tie sladke hluposti a bagle- a u nas tie "bágle" predávajú ako keby to bol neviem aky vymysel a stoji to majland
andy54
Dnes sme tento recept robili na obed a je to hotová mňamka. Ja som tam dala aj slaninu, no na mňa to bolo dosť mastné. No s tou opekanou cibuľkou to bol super nápad. Odporúčam....
nikki1
zajtra sa chysráme na grilovačku. Keď si ich opečiem na grile nerozpadnú sa mi? ale mám na nich hroznú chuť...super receptík :)) dakujem
bublika
@nikki1 ak si sama pomelies maso a vies ze v nom bude len maso a nie kopec sadla a inych veci tak by sa nemalo rozpadavat.ak budes mat kupovane moze sa stat ze sa bude trosku drobit
frona
dnes sme tieto hamburgery jedli u dcéry a môžem povedať, že boli vynikajúce. Robila ich podľa Tvojho receptu, len štiplavého tam bolo málo, lebo to jedli aj deti

citroen
dnes som mal hamburgerový deň,žemle som si upiekol a do nich tento hamburger.Veľmi dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia