Ambruzský šalát
Autor receptu: redakcia
Postup- Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom
obvaríme fazuľové struky. Ostatnú zeleninu nakrájame na primerane veľké rovnaké kúsky. Dáme spolu do misy,
ochutíme, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a premiešame.
- Servírujeme s prudko opečeným čerstvým tuniakom alebo kúskami kvalitného konzervovaného tuniaka. Posypeme hoblinami parmezánu.
- Náš tip: Parmezán treba kupovať vcelku. Množstvo asi 20 dkg obvykle vystačí asi na týždeň pre 4-člennú rodinu. Strúhame ho zľahka na jemnom strúhadle, len chvíľku pred použitím. Ak ho nastrúhame zbytočne viac, oschne. Parmezán uchovávame zabalený tesne do fólie v chladničke. Nikdy ho nedávame do mrazničky, zničili by sme ho.
|