Vymazaný recept

altyn - bez fotkyaltyn, 11. júna 2011

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

baboja
To sa neda.Normalne sa mi o tom balkonovom grilovani snivalo.Uzasne.Clovek ma naozaj chut prisadnut.
evusik
mňamková krása... veď ty sa už aj ženiť môžeš, variť vieš, grilovať tiež a ktoho vie čím nás ešte prekvapíš?! :-))))))
altyn
@evusik práve naopak, už sa ženiť nemusím... :-)))
@viera1 udené pstruhy? To som ešte nevidel a ani nepočul, to je dostať kúpiť?
@ketty3811 ja nie som scenárista ja som len režisér, tak uvidíme, možno ma niečo napadne a ja sa neubránim... :-))) A možno z toho bude "telenovela" :-)))
@hubata , @baboja , ďakujem dievčatá! :-)))
evusik
tak ty si myslíš, že žena je len nato aby mužovi varila?????? teda mladý muž môžeš sa hanbiť!!!!!
určite je tu veľa mladých dievčat ktoré by ti rady vysvetlili ako to všetko funguje, či :-))))))
altyn
@evusik , muži sa ženia (aj preto) že variť nevedia, ale domáca strava im chutí... No a ja keď sa ožením, tak preto, lebo budem "zamilkovaný" a nie že budem presýtený konzervami a sušenými polievkami... Ale ešte to tak skoro nebude, ešte je mi ľúto pre jednu na všetky zabudnúť.... :-))))))))))
dogagador
var, var a posielaj recepty, uzivaj si zivot, ten cas pride, ked bude mat prist, potom ti nebude luto nic, budes sa len tesit a na radost budes mat spolocnost
viera1
@altyn ,či dostať kúpiť údené pstruhy,tak toto neviem,lebo si ich robíme sami.Začalo to pred pár rokmi,keď na Liptovskej Mare chlapík údil kapra v konzerve od uhoriek na pahrebe a ja som "zírala" nad jednoduchosťou tohto princípu : v plechovke mal hrsť bukových pilín,na dlhšie ohnuté drôty zavesil kusy osoleného kapra a za 10-15 min. sme jedli.Bolo to vynikajúce a tak sme si doma urobili provizórnu udiarničku z plechovky od oleja (do reštaurácií sa dodáva olej -asi 10 l).Do toho sme dali hrsť bukových pilín a na to mriežku ohnutú do U.Pstruhy osolíš a dáš na mriežku a zakryješ plechom.Za 12-15 min.(podľa veľkosti pstruhov) máš pochúťku hotovú.Kľudne by som to dala na ten tvoj gril.ono to nesmie byť veľmi rozpálené,aby nezhoreli.A keď si do misky rozmiešaš 2 PL tatarky s 1 KL kremžskej horčice -dokonalosť sama.
egreska
@altyn a ako sa dostaneme na tvoj balkon ?? zadaj suradnice..len dufam ,že sa tam všetky pomestíme..nádhera
evanaaa
Altyn, ja som zle pochopila, myslela som, že už si sa oženil, alebo že žiješ nadivoko, a ty ešte namáš kaqndidátku na ženenie? Nie je škoda tvojho kuchárskeho umenia? A ešte som sa chcela spýtať, ten tvoj gril nečmudí? Ja by som tiež chcela, ale taký, ktorý by nerušil susedov. A tie tvoje pstruhy vyskúšam v alobale, ale v rúre. Akurát som kúpila, sú dva v balení.
altyn
@evanaaa ešte som mladý a divoký, na ženenie mám dosť času a moje kuchárske umenie vedia oceniť rodina a priatelia. A čo sa týka grilu, čmudí iba chvíľu, ale vďaka tomu, že používam brikety a nie uhlie. Vlastne to čmudí podpaľač. Keď to zapálim, tak buď ja, alebo kto chce jesť sa musí postaviť tak, aby susedia naproti videli že nehorí a nevolali hasičov a tiež musí dym rozptyľovať časopisom a tým zároveň aj dúcha do ohňa. Skúšal som aj uhlie, ale čmudilo a keď som fúkol do ohňa, tak lietal popolček. Uhlie sa rýchlejšie spaľuje a treba pridávať a brikety sú výhrevnejšie, dlhšie udržujú teplo a je z nich menej popola. Tým je aj menšia spotreba a keď si to zosumarizuješ, tak to je lacnejšie a lepšie ako uhlie. Ja vystielam gril hrubým alobalom a ten sa dá po vysypaní popola znovu použiť. A na pstruha sa neboj dať viac cibule a cesnaku a slaniny než som dal ja, chute sa dokonale spoja a uvidíš, vlastne ucítiš, že to nemôže rybke ublížiť, práve naopak. Prajem dobrúchuť! :-)))
julica
Mnami, do pstruha dam vsak maslo, lebo chcem citit rybu, nie slaninu. pridam aj petrzlenovu vnat - s citronom a maslom je to oda na pstruha. vyskusaj :)
janger
No to by si mohol vydat aj nejaku grilovaciu knihu ;-). Paradne pstruhy. Ale @altyn , treba jest aj zeleninku! Z toho velkeho taniera na obrazku 6 nejako nic neubudlo ;-))). Tusim len dva kusky rajciny :-). Obrazok 5 a 6 by si mohol dat, ze 'hladaj rozdiel' :-).
aroooo
a môže sa miesto pstruha použiť heik? A vážené, nepotrebujeme súradnice, pôjdeme len podľa dymových signálov a vône , zišiel by sa však aspoň údaj o čase,kedy sa griluje....:-))))
altyn
@julica kľudne slaninku vynechaj a daj len maslo. Petržlenovú vňať a citrón som dal aj ja a aj som zdôraznil že citrón je dôležitý, len si to prečítaj :-))))
altyn
@janger veď miska na kompót (pri tanieroch) je prázdna! A ver, že sú to veľké misky. :-))) A zeleninku sme dojedli ráno ku praženici. :-)))
altyn
@aroooo ja myslím že sa dá použiť aj heik, nevidím v tom rozdiel, je to tiež fajnová rybka... A dymové signály vám asi moc nepomôžu, brikety moc nedymia, ale držte sa vône, tá je silná... :-)))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia