Alma paprika plnená kapustou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Boli sme na výlete Gyori. Zastavili sme sa na trhu. Dali sme si tam pečenú klobásku. Doniesli sme si z nej aj domov. Kúpila som si tam aj Almu papriku za zvyšok forintov.

20 minút
na 80 °C

Postup

  1. Almu papriku som umyla. Vybrala som tie väčšie, ktoré som naplnila kapustou.
  2. Mala som zvyšok hlávkovej kapusty, z ktorej som robila šalát. Kapustu som na jemno nastrúhala, trochu osolila, aby zmäkla. Z papriky som odstránila vnútro a naplnila som ich kapustou.Naplnené papriky som uložila do fľašky a zaliala nálevom.
  3. V chladničke bol ešte kúsok karfiolu. Ten som umyla, nakrájala na menšie ružičky.
  4. Najprv som v slanej vode, do ktorej som pridala 1 čl kyseliny citrónovej, blanžírovala karfiol a papriku. Len chvíľku, aby zelenina nebola mäkká. Z hore uvedených surovín som si uvarila nálev.
  5. Fľašky som sterilizovala na 80° C 20 minút.Potom som ich dala do suchého dunstu - zabalila som ich do deky,a nechala som ich v nej vychladnúť.