Ako na naozaj chrumkavé pečené zemiaky fotorecept
Foto: janikbj
viac asi tip ako recept, ale možno sa niekomu hodí :)
Postup
-
1
Zemiaky si nakrájame na mesiačiky, ideálne podobné, stredne veľké zemiaky. Zalejeme vriacou vodou, poriadne osolíme a od momentu, kedy začnú vrieť povaríme, 5 max. 10 min.
-
2
Plech poriadne potrieme olejom alebo masťou, vysypeme horúce zemiaky a trochu ich v oleji/masti poobraciame. Ešte trochu osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a rascou a jemne poprášime hrubou múkou, ktorá nám na upečených zemiakoch spraví chrumkavú kôrku :)
-
3
Vo vyhriatej rúre pečieme na 180 - 200 stupňoch 40 - 60 min., treba kontrolovať. Ku koncu pečenia môžeme zapnúť horný gril, lebo zdola sú zemiaky pripečené viac. Základ je trpezlivo čakať, kým budú naozaj vypečené do chrumkava a dozlata. (Tým mojim na obrázku chýbalo asi 5 min. pod grilom, ale hlad bol silný, nemali šancu. No chrumkavé boli aj tak.)
Tiez su chrumkave, ale nabuduce skusim tieto s mukou a porovnam. Dakujem za recept/napad.
tieto s hrubou múkou robieva moja mamka odkedy si pamätám, a preto sú pre mňa aj tak nostalgicky podfarbené asi a o to viac obľúbené :D
Robí to tak mamina aj babka. :-D
Dobrú chuť.