Ajo blanco - španielska studená cesnaková polievka
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do mlieka pridáme mandle a povaríme. Pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne rozmixujeme, až má polievka krémovú konzistenciu. Prepasírujeme a dochutíme soľou a čiernym korením. Polievku necháme vychladnúť.
- 2
Pri podávaní polievku pokvapkáme olejom a vložíme do nej vykôstkované bobuľky hrozna nakrájané na štvrtiny a hrozienka.
- 3
Náš tip: Ajo blanco je španielsky národný pokrm obľúbený najmä v Andalúzii.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu