Ajmäsové fašírky

jody - fotkajody, 30. januára 2010
Ajmäsové fašírky
Foto: jody

Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa. Pridávame tam kadečo, tentoraz...

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
2 ks
5 strúčikov
3 ks
2-3 plátky




Postup

  1. 1

    Hrach uvaríme domäkka, scedíme. Cibuľu a slaninu upražíme.

  2. 2

    Všetky suroviny spolu zmiešame. Ak je masa pririedka, prisypeme strúhanku, ak prihustá, prilejeme trochu vody.

  3. 3

    Fašírky vypražíme, alebo upečieme. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jaroslava31
Ja pridávam do fašírok sojovú drť/ dostať bežne v obchode/ namočím do horúcej vody s vegetou, nechám napučať, potom vyžmýkam a pridám k mletému mäsu. Keď o tom nehovorím a neprerženiem množstvo, nikto nič nezbadá. Niekedy nahrádzam až 1/3 mäsa.
jody
My sme už tak naučení, že niekedy až polovicu zmesi tvorí buď nejaká udusená zelenina (napríklad kapusta), prípadne strukoviny, proste niečo, čo celú zmes trochu "nadľahčí". Aj tak všetko nasiakne mäsovou chuťou, takže to nikomu neprekáža. :-) Minule sme do sekanej nastrúhali surovú cviklu, farbu (chuť tiež) to teda malo úžasnú... :-)
igor63
vyskušajte namiesto mäsa dať ovsené vločky, ktoré sa najprv namočia v mlieku aby trošku zmekli. takisto je to dobra pochúťka. pokiaľ niekto chce, môže pridať aj tvrdý postrúhany syr. iba prida na chuti. skúste a napíšte ake to bolo.
jody
Vločky dávam dosť bežne, pokiaľ doma sú, hehe. Ale nenamáčam ich, v zmesi je dosť tekutiny, ktorou nasiaknu. Ale syr vyskúšam a dám vedieť.
hannah22
jody zaujala ma tá cvikla, skúsim, ináč ostatné naplne ako vločky a tvrdý prípadne aj črievkový syr, sparený kel, bežne používam a fašírky sú vždy iné.... a hlavne ľahšie :))
bozulka
Naša rodina nieje vegetarianská,ale často robievam fašírky zo zeleniny=kelové brokolicové alebo čo dom dal,niekedy na chuť pomeliem kusok oravskej slaninky atď.....Moj syn nepoužíva kravské mlieko,ale si vyrábaju sojové mlieko v takej šikovnej mašinke a drť,ktorá im ostane pridávaju do polievok na zahustenie alebo robia tiež fašírku s roznymi príchuťami.
oblizprst
A čo tá nádherne vyzerajúca kapustička vedľa fašírok, recept by nebol?
jody
Oblizprst, ta nadherna kapusticka je recept Paradajkova kapusta, ktory pridala Nyja. Ja som sa inspirovala, lebo som taku kapustu s fasirkami nikdy nejedla... a bolo mnam, mnam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia