52-strúčiková cesnačka

Autor receptu: safran

Recept ma zaujal hneď svojím názvom a našla som ho na svojej obľúbenej ájurvédskej stránke, z ktorej mi chodia notifikácie. Keďže cesnak milujem a pečený obzvlášť - bolo rozhodnuté :-) V podtitule bolo: porazí kašeľ, nádchu aj norovirus.

4
porcie
45/45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180stC. Vložte 26 nelúpaných strúčikov do malej sklenenej zapekacej misky. Pridajte 2 lyžice olivového oleja a posypte morskou soľou a premiešajte. Zakryte zapekaciu misku pevne fóliou a pečieme, kým nie je cesnak dozlatista (asi 45 minút). Rozpustíme maslo v ťažkej veľkej panvici na stredne-vysokej teplote. Pridajte cibuľu, tymian, zázvor a kajenské práškové korenie a varíme, kým cibuľa nie je priesvitná, asi 6 minút. Pridajte pečený cesnak a 26 surových strúčikov cesnaku a varíme 3 minúty. Vlejte zeleninový vývar, zakryte a varte, kým cesnak nie je veľmi jemný, asi 20 minút.
  2. Rozmixujte v mixéri do hladka. Vráťte polievku do hrnca, pridajte kokosové mlieko a nechajte prevrieť. Dochuťte morskou soľou a korením. Vložte do každej misky 1 mesiačik citróna a podávajte.
  3. Možno pripraviť 1 deň dopredu.