52-strúčiková cesnačka
Autor receptu: safran
Recept ma zaujal hneď svojím názvom a našla som ho na svojej obľúbenej ájurvédskej
stránke, z ktorej mi chodia notifikácie. Keďže cesnak milujem a pečený obzvlášť - bolo
rozhodnuté :-) V podtitule bolo: porazí kašeľ, nádchu aj norovirus.
4 porcie |
45/45 minút na 180 °C |
Postup
- Predhrejte rúru na 180stC. Vložte 26 nelúpaných strúčikov do malej sklenenej zapekacej misky. Pridajte 2 lyžice olivového oleja a posypte morskou soľou a premiešajte. Zakryte zapekaciu misku pevne fóliou a pečieme, kým nie je cesnak dozlatista (asi 45 minút).
Rozpustíme maslo v ťažkej veľkej panvici na stredne-vysokej teplote. Pridajte cibuľu, tymian, zázvor a kajenské práškové korenie a varíme, kým cibuľa nie je priesvitná, asi 6 minút. Pridajte pečený cesnak a 26 surových strúčikov cesnaku a varíme 3 minúty. Vlejte zeleninový vývar, zakryte a varte, kým cesnak nie je veľmi jemný, asi 20 minút.
- Rozmixujte v mixéri do hladka. Vráťte polievku do hrnca, pridajte kokosové mlieko a nechajte prevrieť. Dochuťte morskou soľou a korením.
Vložte do každej misky 1 mesiačik citróna a podávajte.
- Možno pripraviť 1 deň dopredu.