Karfiol vysmážaný v rúre

 Karfiol vysmážaný v rúre
Foto: danda3
danda3Danda3, recept pridal: 1. júla 2012 13:48Ďalšie jeho recepty

Náš dnešný obed - vysmážaný karfiol + pečené zemiaky + uhorkový šalát + tsatsiky = naše najobľúbenejšie jedlo.

Suroviny

20
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Surový karfiol rozoberieme na ružičky, obalíme v trojobale, ja dávam do strúhanky sezam, ale nemusí byť. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, dáme do nej rozohriať plech, potom ho vyberieme, vyložíme papierom na pečenie, potriem olejom, poukladáme karfiol, opäť pokvapkáme olejom a dáme piecť na cca 15 minút.
 Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 1

2

Kým sa karfiol pečie, pripravíme si zemiaky, dobre ich vydrhneme aj so šupou, opláchneme, necháme odtiecť a do misy nakrájame na menšie kúsky, pridáme trošku oleja, korenie na americké zemiaky, rascu, vňaťku, premiešame a vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry ku karfiolu, teda ak máte tú možnosť, že sa dajú piecť naraz dva plechy. Teplotu zvýšim na 210 stupňov.
 Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 2

3

Karfiol po 15 minútach poobraciame, opäť pokvapkáme olejom a dáme piecť, treba sledovať, keď už je pekne hnedý vyberieme a dopekáme už len zemiaky. PRÍPRAVA tsatsiky dresingu - Uhorku ošúpeme, najemno nastrúhame, šťavu vytlačíme, potom pridáme podľa chuti korenie tsatsiky, soľ, kôpor, trošku oleja, jogurt, premiešame a dáme do chladu. Tento dresing robievam namiesto tatarky.
 Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 3

4

Hotový karfiol.
 Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 4

5

Upečené zemiaky.
 Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 1. júla 2012 o 14:02
    robievam presne ako aj Ty,niekedy vymenim trojobal za cesticko,super,nenapije sa to zbytocne oleja


  • archaa, 1. júla 2012 o 14:02
    super zlepsovák, Darinka, urcite si nan spomeniem co nevidiet ;)


  • katkaszaboova, 1. júla 2012 o 14:09
    Aj mne sa páči, že sa karfiol pečie v rúre a nie v oleji, super!


  • lusinkab, 1. júla 2012 o 14:12
    no tak to som este neskusala, ale mam karfiol v chladnicke a planovala som ho zajtra vyprazat ale vyskusam podla teba :-) dakujem


  • izabella929, 1. júla 2012 o 14:18
    super nápad, aspoň sa nenapije toľko oleja a je lahší na žalúdok)) krásny ho máš moja.-))


  • margaretka28, 1. júla 2012 o 16:32
    Máš ho taký pekný,že ani nevyzerá ako z rúry,aj ja ho z času na čas takto robievam.:-)


  • mata3636, 1. júla 2012 o 17:10
    aj ja "vyprážam" karfiol v rúre. je to omnoho lepšie ako klasicky vyprážať. ja aj karbonátky - mäsové či sójové - robím v rúre. spotrebujem pri tom pár lyžíc oleja. čo je to, oproti minimálne dvom deci oleja, keby som vyprážala na panvici. aspoň nemám potom výčitky, že som jedla nezdravé, vyprážané. super obed, hned by som si dala


  • sofiak, 1. júla 2012 o 17:58
    môžem sa spýtať - netreba ho ani predvariť? lebo potom super vec


  • plk, 1. júla 2012 o 20:00
    Tiez mam rovnaku otazku ako sofiak. V rure karfiol robim takmer rovnako. Ale vzdy ho predtym par minut povarim v osolenej vode - ale nie uplne do uvarenia. Potom uz ale nesolim a nedochucujem.


  • danda3, 1. júla 2012 o 20:06
    Ďakujem za milé komentáre.☺@sofiak @plk Nie, nevarím karfiol, zo začiatku som to tak robila, ale zistila som, že je to zbytočné, že sa upečie tak či tak a trvá to rovnako, takže je to oveľa jednoduchšie a rýchlejšie.☺


  • sovka62, 1. júla 2012 o 20:18
    Už dávno som tu objavila kura vypražené v rúre (mimochodom najlepšie, najšťavnatejšie vyprážané kura aké som kedy jedla) a tak som si povedala, že ak sa vypraží kura, vypraží sa aj karfiol. Skúsila som, bol výborný, len som ho tiež obvárala, ako som sa práve dozvedela, zbytočne. Takže ďakujem za radu, na budúce bude podľa teba surový.


  • danda3, 1. júla 2012 o 20:24
    Ja tiež vysmážam kura len v rúre, karfiol milujeme, ale to státie pri smažení v tom teple, uf uf...tak som skúšala a skúšala a robím už len takto, síce teraz také množstvá už robiť nemusím, ale aj tak, no ale syn príde v utorok domov, tak už mám od neho objednávku na karfiol a možno sa mu aj zmrzlina ujde.♥


  • 3sandra3, 1. júla 2012 o 21:21
    toto je dobrý nápad... aspoň nebude mať v sebe toľko oleja ...


  • mariaklara, 1. júla 2012 o 21:51
    Normálne ti závidím dnešný obed, musím vyskúšať.


  • plk, 2. júla 2012 o 08:38
    @danda3 , dakujem. Najblizsie spravim bez toho predvarenia.


  • babicka2, 2. júla 2012 o 08:41
    Ak môžem poradiť, odkedy obaľujem karfiól v nikroténovom sáčku (najprv v múke, vajíčko s troškou mlieka v 7 dcl pohári, potom v tom istom sáčku v strúhanke) je to najobľúbenejšie naše jedlo. V tom sáčku obaľujem trasiem, prevaľujem aj 5-6 karfiólov naraz.


  • martamm, 2. júla 2012 o 09:02
    Môžem sa spýtať, aký účel má to rohohriatie plechu? Ináč recept výborný, určite budem takto "vyprážať" najbližšie, som zvedavá na reakciu zvyšku rodiny...


  • mia2404, 2. júla 2012 o 09:38
    Aj ja tak robievam dokonca aj cukety , ale tieť som zvykla predvariť ale teraz už skúsim aj takto .
    @babicka2 : ukradnem aj tvoj nápad na obalovanie :-))


  • betty21, 2. júla 2012 o 09:41
    výborný nápad, vyskúšam:)


  • tinca, 2. júla 2012 o 10:47
    @sovka to kura bez vyprážania som dávno pridala ja a často ho robím aj karfiol, patizón je to oveľa zdravšie.


  • sonulienka, 2. júla 2012 o 11:06
    Paráda 1******


  • daewootn, 2. júla 2012 o 15:36
    .....dievčence, predvariť, nepredvariť - treba si to vyskť, jnepredvam, zemiaky si predvar / nov/ na 15 min., v tomto prade ich neem, var ich vo vode kde som pridal 1 PL soľ
    a 1 PL olej. Zemiaky vyberiem, a teraz oem / nechtom /, nakram na kry a mm dať na panvicu, alebo dať na vymastenplech a vloiť do try. Zemiaky pred dopečen kontrolujem a a začajchytať farbu, posem ich zľahka hladkou mou, zostanchrumkav- nezabudn posypať bylinkami, pr mpetrlen.
    U zosta len pripraviť niečo na zapitie. M noj " Acilko " ak nie je 1 l. mlieko zmieam s 2 ks " Jogurt biely " + 2 PL kyslsmotana,
    soľ, korenie podľa chute a komu to nevad pridam si kor./ veľa /
    Noj musbyť chladn prilepujem si to 3 a 4 ks. ľadu
    Som moravec, tento recept male zelen vyskjte !


  • cica2, 2. júla 2012 o 17:00
    výborný nápad :-)


  • sovka62, 2. júla 2012 o 18:01
    Tak som to dnes skúsila, karfiol som nevarila, len rozobrala na ružičky, osolila, obalila v trojobale, poukladala na plech vystlaný papierom, pokvapkala olejom a šupla do rúry. Plech som nepredhrievala, karfiol som neobracala, len som ho nechala 35 minút piecť.
    A teraz výsledok: Upiekol sa do mäkka, je veľmi chutný, má takú akúsi karfiolovejšiu chuť ako ten predváraný, takže úspech.
    Ďakujem.


  • evanaaa, 3. júla 2012 o 22:59
    Práve idem zajtra vyprážať dva veľké karfioly, tak mi recept padol vhod, vyskúšam v rúre, lebo som si predstavila, ako sa budem spolu s ním pražiť aj ja, ale pre porovnanie jeden predvarím trochu a druhý nie, aspoň uvidím ten rozdiel, aby som nabudúce vedela, ktorý spôsob nám vyhovuje.


  • mary3, 4. júla 2012 o 17:16
    Niečo úžasné, super, paráda, vďaka danda3, karfiol takto chutí naozaj ako karfiol, ja som ho osolila až hotový aby bol zvonka chrumkavý, a do tsatsiky som dala aj čerstvý prelisovaný cesnak - úžasné, menej pracné, menej mastné, skratka úžasná mňamka !!!


  • afataga, 5. júla 2012 o 10:59
    ja takto robievam placky, fasirky aj rezne, vyskusam aj karfiol


  • danda3, 5. júla 2012 o 13:29
    Ďakujem veľmi pekne za komentáre!♥ @sovka Som veľmi rada, že si vyskúšala, ja som zase v utorok robila podľa Teba, t.j. neotáčala som ho a super, ďakujem za ďalšiu vychytávku. @mary3 Ďakujem, som veľmi rada, že sa podarilo a že chutilo, teším sa!♥ @afataga Ja tiež fašírky, kufra bežne, aj rezne, len toho karfiolu som sa bála. Tak dúfam, že sa podarí!☺@martamm Má to zmysel taký, že sa hneď začne piecť karfiol a už sa nemusí rozohrievať plech.♥


  • janger, 5. júla 2012 o 22:46
    Mali ste chutny obed, vyborne jedno s druhym.... Este som karfiol takto nerobila.


  • danda3, 7. júla 2012 o 17:35
    @janger Súhlasím, takýto mávame veľmi často!♥


  • dadmara0807, 17. júla 2012 o 08:40
    @danda3 ďakujem !!!! vyskúšala som a je to úžasné !!!!


  • nazarboncuk, 17. júla 2012 o 09:10
    výborný nápad, možno dnes vyskúšam ;) mám veľmi rada Tvoje recepty @danda3 :)


  • danda3, 18. júla 2012 o 22:08
    @dadmara0807 Som rada! @nazarboncuk Ela, ďakujem veľmi pekne, vážim si to.♥


  • tinca, 22. júla 2012 o 15:33
    @danda3 , tak dnes bol karfiol na obed podľa teba,pečený v rúre nie je pre mňa novinka bežne som tak robila, ale z predvareného. To sa nedá porovnať tá chuť,keď sa nepredvarí,takže do neba chválim,bol super zvrchu chrumkavý, vnútri prepečený. Ja som robila s maslovými zemiakmi a s tatarkou. Vyhriala som rúru naplno. 15 min. pri 180 a zvyšok pri 160 st.C. Už ináč ako zo surového nebudem robiť. Takže díky.:)


  • janara, 22. júla 2012 o 21:39
    dnes som vyskúšala, chválim..dik :)


  • danda3, 30. júla 2012 o 18:11
    @tinca @janara Som rada, že ste vyskúšali!♥


  • lusinkab, 19. augusta 2012 o 14:26
    mila @danda3 dnes konecne prisiel na rad tento karfiol so zemiackami podla teba,no co dodat uzasny to receptik a ta chut sa neda ani opisat.Od nes robim karfiol uz len podla teba.mnam :-)


  • lusinkab, 19. augusta 2012 o 14:26
    myslela som od dnes :-))))


  • evusik, 19. augusta 2012 o 14:47
    @danda3 môj muž je veľmi karfiolový, za taký krásny karfiol ako máš na obrázku by si dal koleno vŕtať :-) ja tiež už dlho "vysmážam" len v trúbe... dám papier na pečenie, na to poukladám karfiol, patizón, cuketu, rezne, kura aj fašírku (mám aj recept na Vareche, tuším na mäsové guľky) pokvapkám olejom a dám piecť...ja som nič nevysmážala ani nepamätám, len takto, v trúbe na plechu.... a aj môj muž minule keď som robila karfiol a cuketu, tak mi prízvukoval: "urob to na plechu, je to tak lepšie"
    odporúčam všetkým :-)


  • danda3, 25. augusta 2012 o 21:37
    @lusinkab Som rada, že si vyskúšala, teším sa!♥
    @evusik Presne tak, aj ja skoro všetko na plechu, len keď je toho málo, tak klasicky. Ďakujem!♥


  • paeva, 10. septembra 2012 o 22:03
    aj ja mám nachystaný karfiol na vysmýžanie, určite ho zajtra urobím v rúre. ešte rozmýšlam,,, že to skúsim ako evanaaa, časť trocha predvariť, ako to dopadne, potom šup zemiačky ku karfiolku a bude, držte mi palce


  • danda3, 11. septembra 2012 o 21:49
    @paeva Ja som ho tiež predvárala, ale zistila som, že sa urobia rovnako a surový je chuťovo chutnejší. Tak dúfam, že to dobre dopadlo.♥


  • janger, 2. marca 2013 o 18:46
    @danda3 , tak uz som podla tohto tvojho receptu robila druhykrat. Vobec netreba predvarat. Ani plech som nepredhrievala. Za 30 minut hotove a bolo by stacilo este kratsie. Velmi chutne jedlo. Zostava v mojej KK, dakujem :-).


  • danda3, 4. marca 2013 o 15:33
    Ahoj @janger , som veľmi rada, že má tento recept u vás taký úspech, u nás je toto jedlo number 1.♥


  • havino, 29. júna 2013 o 19:14
    @danda , rezne, fašírky som už v rúre piekla, aj som sa to tu dočítala niekde, že aj karfiol do rúry, len som sa akosi obávala, že čo na to moje dve fajnové papuľky rodené, dnes doma neboli, nastal čas, polovičku presvedčím, že pre zdravie otestujeme a bolo to. tento tvoj konkrétny recept som nezahliadla, až dnes ráno, no poviem ti, už nikdy inak karfiol robiť nebudem, na čo aj? ved je chutnejší, ako predvarený a smažený v oleji. vdaka


  • valeri, 2. júla 2013 o 10:48
    hľadám recept na vyprážaný karfiol ale taký, aby som nemusela stáť pri panvici s olejom :-)). Tento recept sa mi veľmi pozdáva, asi to vyhral u mňa :-)


  • danda3, 14. júla 2013 o 15:18
    @havino Som rada, že chutilo, ja už len takto a do strúhanky som tentoraz pridala aj trošku strúhaného syru, čo mi ostal a bolo to super.♥
    @valeri Tak dúfam, že si vyskúšala a že chutilo.♥


  • 1nika1, 22. septembra 2013 o 09:48
    mňam mňam mňam, včera som robila prvýkrát podľa tohto receptu karfiol a dnes musím zase, tak nám chutil :D


  • danda3, 26. septembra 2013 o 17:42
    Teším sa, @1nika1 , že si vyskúšala a mal u vás taký úspech.☺


  • natassa22, 30. marca 2014 o 13:00
    Skvelý recept, ďakujeme :) teraz sme tento karfiól dopapali a bol ozaj výborný, šťavnatý, chutný a všetci sme boli spokojní.
    Odteraz vysmážam už len takto :)


  • danda3, 12. apríla 2014 o 18:13
    @natassa22 Som veľmi rada, že si vyskúšala a že chutilo.♥


  • zuzaniatko, 18. júla 2014 o 16:02
    Skúšala som tento recept a katastrofa... Neviem kde som urobila chybu ale jednoducho to nevyšlo. Riadila som sa presne podľa postupu a ..... Keď som v rúre vysmážala cuketu tak super ale karfiol veru nie.... Možno som mala väčšie kusy alebo čo... neviete niekto poradiť... Musím variť zdravo lebo máme dietu... žiadne vyprážané, biela múra...


  • danda3, 18. júla 2014 o 17:42
    Milá Zuzka, to ma mrzí, že recept nevyšiel, ale nenapísala si, čo sa stalo, či bol karfiol tvrdý, či veľmi mäkký. Ja dávam menšie kúsky, ako sú na foto, vždy sa podaril, ale nečakaj, že bude taký istý ako smažený v oleji. Olej si nezabudla dať?


  • rain333, 31. júla 2014 o 00:43
    ja vyprážam len v rúre lebo inak nemôžem ale tiež mi nenapadlo karfiol nevariť - takže skúsim, doteraz som vždy predvarila, inak aj ten trik s obaľovaním v sáčkoch je skvelý, žiadny neporiadok po kuchyni :-D inak do vajíčok pri trojobale dávam asi 1 PL oleja....alebo pre zmenu obalím klasicky a ešte raz vo vajíčkach - tiež fajn, vďaka za nápad, odteraz sa karfiol nevarí ;-)


  • ywett, 29. augusta 2014 o 20:07
    @Darinka , ďakujem za skvelý nápad, dnes som vyskúšala a karfiol takto pripravený bol výborný :-)

    » scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/s720x720/10644802...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist