Bravčová panenka zapečená s brusnicami a hermelínom fotorecept
Foto: sjuz
Mali sme krásnu panenku, tak som urobila niečo trošku iné, ako vždy.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku narežeme na plátky hrubé cca 1,5 cm. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Nachystáme si suroviny: (vňaťka je tu použitá v prílohe - zapečených chrenových zemiakoch)
-
2
Na panvici si rozohrejeme olej, a opečieme na ňom panenku z oboch strán cca 2-3 min po každej strane.
-
3
Mäso vyberieme, poukladáme na plech a na každý kúsok dáme kôpku brusnicového džemu.
-
4
Na mäso poukladáme plátky syra.
-
5
Medzitým si dáme vyhriať rúru na 180 st.C. Na panvicu s výpekom z panenky pridáme maslo a nadrobno pokrájanú cibuľu. Osmažíme do zlata.
-
6
Mäso vložíme do rúry a zapekáme cca 20 minút, kým sa syr nezačne roztekať. Na panvicu pridáme zvyšok brusnicového džemu, premiešame a zalejeme vínom. Počkáme, kým sa sa víno trošku odparí - cca 1 minútku a prilejeme sladkú smotanu. Za občasného miešania varíme na slabom plameni do krémovitej konzistencie. Omáčku rozmixujeme do hladka a odložíme.
-
7
Mäso servírujeme s brusnicovou omáčkou a prílohou. Ja som k mäsu robila plnené chrenové zemiaky.
a ďakujem vám za príspevky všetkým:)!