Kuchyňa a vybavenie

Zváračka fólií/vákuovačka

alimi - fotkaalimi, 7. januára 2015

Rada zmrazujem potraviny a už dlhšie si prezerám "foliovačky", ktoré by mali zabrániť tým nepríjemným námrazám v sáčkoch a tiež by potraviny mali byť chutnejšie. Nemôžem si dovoliť predraženú "mašinku", ale nechcem ani kúpiť príliš lacnú, ktorá sa mi rozsype príp. nebudú sa dať do nej kúpiť náhradné fólie. PROSIM O RADU - máte skúsenosti s vákuovým balením potravín zvarovačkou fólii? Akú značku, typ, výkon by ste mi odporúčali? Na čo si mám dať prí kúpe pozor? Ďakujem veľmi pekne.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Vlastnú skúsenosť nemám, ale moja šikovná sestra si poradila aj bez špeciálneho zariadenia. Zmrazuje vo vreckách, ktoré sú určené priamo na tento účel. Vloží do nich potravinu, ktorú chce mraziť, vrch vrecka zhrnie do ruky, do vrecka zastrčí slamku na pitie, ústami vysaje vzduch a vrecko zatočí, aby vzduch nevnikol späť do vrecka. Zavrie gumičkou alebo sponou a hotovo.
mijaita
Nech si u sklenáře uříznout dva sklněné proužky ze silného skla, mezi které dáš onen pytlík, pridrzis a nad svíčkou nebo nad plynem to zatavíš . Efekt je stejny, ty dva pruhy skla za 4€ a strčíš je do šuplíku. Když budeš chtít, vyfotím to je. Nic jiného nepoužívam.
babidka
Mala som asi 20 rokov beznu zvaracku Eta a celkom dobre sluzila . Pred casom som kupila novu z Lidlu /nestala vela / a kedze nechcela zvarat tensie folie a hotove mikrotenove sacky /iba tie hrubsie = drahsie / , tak sme ju museli trosku "oklamat " a na snimac manzel nalepil kusocek /asi 1cm2/ doporucenej folie a odvtedy zvara dobre vsetko . Som celkom spokojna , ale pri mrazeni masa zo zabijaciek potrebuje castejsie pauzu , tepelna poistka ju jednoducho vypne .Ale pri beznom uzivani s nou nie su problemy .
babidka
Pouzivam obycajne - tiez z Lidlu , taky valcek v zelenom papierovom obale, je ich asi 50 ks .je k nim prilozenych aj par drotikov na zaviazanie , tie su vsak take kratke ze sa prakticky nedaju pouzit . Sacky su trochu hrubsie ako ostatne a netrhaju sa tak . Pre mna je praktickejsie pouzivat na mrazenie uz hotove sacky ako foliu ktoru treba najprv upravit a zavarit aj boky .Do sacku vlozim maso ci zeleninu , vysajem z neho vzduch a hned zatavim . Foliu treba primerat , odstrihnut , zatavit spodok aj bok , dat tam jedlo -nasledne odsat vzduch a zatavit . Kedze mame kazdy rok pol mladeho byka , pol prasiatka , vlastne brojlery,morky ,husi a kacky ,zopar kralikov - mrazim casto vo vacsich mnozstvach a zvaracka je u mna naozaj vyuzita .
vini55
Ja to robím tak,
že na zmrazovanie používam väčšie sáčky a nástavec na vysávač, vysajem vzduch a funguje to. Rovnako pripravujem aj mäso, vyskúšajte je to super spôsob varenia. Vákum a teplota robia svoje.
alimi
Ďakujem za rady - vyskúšam všetko a uvidím, čo mi bude najviac "pasovať" :) - ešte raz ďakujem a pekný dníček všetkým.
1x alda