Varenie

Vianočné raňajky

simonkamatkova - fotkasimonkamatkova, 22. decembra 2015

Dobry večer, milí varechaci co myslite ake ranajky su vhodne na vianocne ráno???

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
Na štedrý deň sa nemá do večere jesť, alebo len úplne máličko, na ďalšie dni už čo srdce raci a komora ponúka :-D
martamm
Ja ranajkujem kazdy den ovsenne vlocky s bielym jogurtom a ovocim, tak budem aj na Vianoce, samozrejme kto chce drzat post, ten nebude ranajkovat :)
janikbj
my sme vždy postili tak mierne. neviem si predstaviť, čo by urobila Štedrá večera s úplne vyhladovanými žalúdkami :D
na raňajky zvykneme zjesť hrianku pečenú nasucho na platni s cesnakom (alebo bez) a maslom. na obed nasucho pečené zemiaky a surovú kyslú kapustu. no a potom obžerstvo na večer :D
daanoo
dúfam, že bude zajtra dostať zavináč v majonéze :)
a0ka
Ja robievam staročeského kuba...kto je moc hladný,nech si da trocha...sú to krupky uvarené,pomastene masťou,cesnaj,rasca a samozrejme hríby....mňamka a už teraz sa teším
bubaya
My sme sa vždy postili na Štedrý večer, ráno mal byť len čaj a suchý chlieb, alebo vianočka bez masla. Ale dlho nám to nevydržalo. My ženy sme boli v pri hrncoch, otec odišiel do obývačky a venoval sa duchovnému rozmeru Vianoc - sadol ku klavíru a preludoval koledy. Občas aj dačo zaspieval, ale väčšinou sa venoval hre. Až kým som ho nenačapala, ako vyjedá z mastného papiera turistickú salámu. Odvtedy to s pôstom nemáme také horúce -akurát nejeme do večere mäso.
sovka62
Neviem, či som správne pochopila, lebo podľa mňa je vianočným dňom až prvý sviatok vianočný (Božie narodenie). Na štedrý deň sme kedysi ešte chodili do roboty, popoludní chystali večeru, kopa roboty, možno preto i ten deň ešte nebol takým sviatkom.
Ak si mala na mysli ten deň čo ja, tak u nás (aj u rodičov) sa raňajkovalo údené mäso, klobásy, varené vajcia a na záver vianočka.
rulik
príde syn a tak ako @sovka62 bude na raňajky v I. sviatok moravské údené s chlebom a rôznou oblohou alebo so šalátom, mám ho dosť, uvaril som už dnes aby sa prepojili chute, aj kapustnicu už mám, zajtra ma čaká už len ryba a trochu popratať
daanoo
Ja som evajelík a mi môžme jesť ale mäso nie a nehrešíme :) takže to máme lepšie :P
klukodvody
No a u nás vzhledem k věku ráno 1/2 rohlíku s kouskem sýra a v poledne trochu vařených nudlí opět s trochou sýra no a večer klasika.