Zdravá výživa

Test olivových olejov

afataga - fotkaafataga, 4. októbra 2012

Diskusia k téme

alena45
minulý rok mi na jeseň zistili zvýšené hodnoty všetkých pečeňových testov. Nechápala som, veď som celé leto pojedala svoje obľúbené paradajky, cca 1 kg denne, hojne poliate olivovým olejom. V apríli, bez diét, liekov a podobne som mala hodnoty normálne, no v zime olivový olej skoro vôbec nepoužívam, lebo nejem surové šaláty z kupovanej zeleniny. Žeby to tie škodliviny mi tie zlé výsledky spôsobili ? Moja značka oleja síce na tomto zozname nie je, ale dnes som pozrela, a pôvod je uvedený ako Spoločenstvo. Zrejme sa myslí EU.
Ja som už z týchto "javov" veľmi rozčarovaná.
renulienka
..je to sila...a ze b i o ....comu sa da vlastne verit?Tusim, ze nicomu..;-(
marcy
už včera som sa rozčúlila nad touto info,je to nehoráznosť !!!Jedlo ako jed ,mali by byť likvidačné sankcie,v normálnych obchodoch sairajty....daň za otvorený trh :-(((
malam
..veriť sa dá klasickej bravčovej masti.....s rozumnom užívaní...., teda používaní..
..čo robili starí ľudia, dobre robili.....
marianne
aj ja som bola v soku,tieto znacky sice nepoznam,ale ak je to aj v inych,tak zbohom.Olivoveho oleja mam slusnu spotrebu.Prisamvacku,@malam ma pravdu.
marianne
najhorsie je,ze myslim bol medzi nimi aj oliv.olej pre deti.Kupis ho dietatu v dobrom umysle a viere zdravo ho stravovat a nakoniec mu este rodic uskodi:-((
lusinkab
no vcera som to tiez citala a ostala som zhrozena :-( a dnes som zas nasla toto az ma narovnalo na stolicke :-(


bahadur
Nerozčilujte se ,používejte to co používali Vaše babičky a maminky,Sádlo, máslo- je to drahé,ale stojí to za to.
afataga
s tou mastou a maslom suhlasim a pouzivam, ale daj si na salat mast :-)
a len tak na margo: robil niekto testy masiel? tiez nevieme co v nich je, tak si nerobim iluzie uz ani o tom
wegar
dTest skúmal maslo už v roku 2008.
 ekonomika.idnes.cz/test-i-levna-masla-jsou-kvalitni-daw-/t...

Treba si hlavne dať pozor, či človek kupuje maslo s označením "čerstvé", na výrobcu a krajinu pôvodu a dnes už aj na obsah a pôvod tuku - všelijaké tie ´masielka´ a podobné záležitosti obsahujú hlavne rastlinný tuk a nie mliečny.
Aj tak by som brala všetky informácie s rezervou, dnes už si nik nemôže byť istý, čo všetko je na objednávku nejakej lobby. Spoločnosť totiž žije konzumom a je veľmi ľahko ovplyvniteľná.
 hobby.idnes.cz/test-panenskych-olivovych-oleju-d4d-/ho...
z článku: Zároveň dodává, že naměřené hodnoty DDT sice nepřekročily v EU stanovený limit, nicméně v bio olejích by tato toxická látka být neměla. "V této situaci je nedohledatelné, odkud pocházely olivy, protože na etiketách těchto olejů chyběla země původu," pokračuje.
Nemyslím si, že Gréci, Taliani či Španieli trpia viac na rakovinu v dôsledku DDT z olivových olejov.
jac37
Když ta čtu Vaše postřehy na kvalitu námi kupovaných "kvalitních" potravin nám nabízených v různých marketech. Člověk skutečně musí velmi pozorně sledovat u některých potravin co kupuje, ale i zemi původu. V uvedené souvislosti se mi vybavila příhoda, kterou mi vyprávěla známá pejskařka. Pravidelně večer známá si namaže rohlík máslem a její miláček pocdhopitelně se na konzumaci musí podílet aby jeho paničce nebylo zle. Najednou však v jeden večer nabízený rohlík pes jen očichal a odvrátil hlavu, že toto on nebude konzumovat a nepomohlo ani opakovaně nabízené. Proto se pani podívala na záruční dobu másla a jeho původ. Jaké bylo její překvapení, že sice je máslo v záruční době, ale jeho původ je v zemi, která nám dodávala potraviny s obsahem silničářské soli. Teda platí, že "kvalitu" námi konzumovaných potravin poznají i naši čtyřnozí přátelé.
torticka
@jac37 , tomuto, čo píšeš verím. Moja suseda má psa, a ani za svet nezožerie rožtek natretý ramou. Ale, keď ho má s maslom, tak sa za ním zapráši. Aj pes vie, čo je dobré.
trencanka
Vyhybam sa vyrobkom kde je napisane ako krajina pôvodu spolocenstvo EU, to nekupujem vôbec.
elbarca
olivove oleje su aj na slovensku dobre, nemaju ich chvalabohu len v cechach, ak si chcete kupit olivovy olej na salatiky a trebars aj opecene bagety, ako to robia nasi susedovci z juhu, taliani a spanieli, tak nevidim problem, kupit si trebars 3 litre v bandaske kvalitny olej raz za cas a vystaci vam na dlhu dobu... ja to tak robim, obcas sa sice buchnem po vrecku, ale za kvalitu platite aj doma, tak preci si nekupit aj dobry olej... v specializovanych talianskych obchodoch, teraz su aj specializovane spanielske obchody a je ich plno aj na internete, e-shopy s olejmi a zdravou vyzivou... dobry olej je aj v supermarkete, nesuhlasim s videom a jeho moderatorom... v tescu su aj drahe oleje, v litrovych a mensich flasiach, extra panenske olivove oleje s vyznacenim povodu krajiny... su este dalsie moznosti, zacinaju aj vinoteky predavat oleje, tie ktore predavaju spanielske a talianske vina, pretoze im to vyrobcovia ponukaju, vo viniciach sa pestuju aj olivy a zaroven velmi kvalitny olivovy olej... velmi dobry olej maju aj francuzi, zabuda sa na nich v tejto oblasti, napriklad v provence. Pokial je mozne treba si doniest olej z dovoleniek ap. dcera mi doniesla olivovy olej z chorvatska, velmi dobry, krasne tmavozeleny, nerobili sme ,mu chemicky rozbor, ale chutil vsetkym... tak si teda vyberte...
ajuschka
ja som na slovensku olivovy olej este nikdy nekupila, nastastie mam dost dovolenky chtivych kolegov ktori mi vzdy donesu (a ja si ho aj zaplatim) a som spokojna :). Kvalita je neporovnatelna, a kolko razy aj cena.
Posledne som takto sama trepala 4 litre oleja z bulharska, a 7 kilovu plechovicu ich oliv :D ale staaalo to za tooooo :)
maciatkokiki
Dobrý deň, ak máte prosím chvíľku tak mi povedzte ktorý je podľa Vašich skúseností napokon najlepší. Ja som stále ťahaná ku feelgoodu lebo ich je tam asi milión ale bojím sa po tomto čítaní.. Ďakujem Vám