Varenie

Sušenie jabĺk v rúre

sjuz - fotkasjuz, 27. októbra 2010

Milé priateľky a priatelia:)

chceme tento víkend sušiť jabĺčka. Máme aj sušičku, ale chcem využiť aj rúru - viete mi poskytnúť vaše skúsenosti so sušením jabĺčok v teplovzdušnej rúre? Ako dlho, na akej teplote, príp. iné triky...:)
Je mi jasné, že všetko je na nete, no niet nad osobnú skúsenosť:)!
Veľmi pekne vám ďakujem za pomoc:)!

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
ja mám len obyčajnú elektrickú rúru a plynové horáky. Nastavím teplotu asi na 70 stupnov, medzi dvere dám varešku, aby unikala vlhkosť a tak to robím pár hodín. Zdá sa to veľa, ale rúra sa len občas sama zapne, tak si nemyslím, že to má veľkú spotrebu. Alebo sa mýlim ?
samanka
@sjuz ak máš teplovzdušnú rúru daj naraz tri plechy s jabĺčkami a zapni na 50°. Tak ako píše alenka, medzi dvierka varešku. Ja po nejakých dvoch hodinách rúru vypínam. Zasa ju o nejaké 2-3 hodiny zapnem a takto to trvá zhruba 4 dni. Potom tie jabĺčka nie sú presušené, tvrdé, ale primerane suché a mäkšie. Suším takto jabĺčka už niekoľko rokov, vlastne vôbec nepotrebujem sušičku. Len ich potom uchovávaj v papierových alebo plátených vreckách, v suchu. Majú totiž trend nasávať okolitú vlhkosť a plesnieť. Hádam som Ti poradila.
hobbykoch
skuste potriet jablcka riedkym medom a jemne posypat skoricou..rozvonia to byt a vyborne chutia..tiez je dobre namocit do jablka do kysleho roztoku z citronovej stavy a vody,alebo kyseliny citronovej..zostanu biele
klaura
Voľakedy som sušila jabĺčka na radiátore, nakrájané na koliečka a uložené na jemnom papieri. Jedli sme ich priamo z neho, tak nám chutili ... :) Tento rok suším jablká na chate, manžel mi spravil nad sporák sitá, a tam sa usušia behom jedného dňa. Sporák je na pevné palivo, ten biely, klasický ... jablká šúpam a krájam na mesiačiky ... sú vynikajúce ... ukladám do pláteného vreca ...
2010
Idem skusat s mangom neviem co s nim cast isla do mrazaku a skusim aj susit , (recept je, med zmiesat s limetkovou stavou a potriet platky).
eviku83
ahojte, objavila som geniálnu pomôcku na krájanie ovocia - nastaviteľný keramický krájač (» kai.firedesign.sk/212-keramicky-krajac-s-nastavitelnou-si...
takže teraz suším jablká a hrušky nakrájané na tenšie pásiky rovnakej šírky, schnú omnoho rovnomernejšie a sú chrumkavé (hlavne jablká). deti mi začali tie jablkové chipsy / čipsy konečne jesť, mám z toho veľkú radosť :-> a asi aj to mango by takto šlo sušiť, rozmýšľam, lebo ten krájač je mimoriadne ostrý, takže pokrája aj mäkšie ovocie a zeleninu (geniálne krája aj paradajky) !